Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νότης Μαυρουδής: «Έως 2 ετών μεγάλωσα στη φυλακή...» - Η συγκλονιστική τελευταία του συνέντευξη πριν τον ξαφνικό θάνατό του (Video)

Όσα είχε εξομολογηθεί ο μουσικοσυνθέτης

4 Ιανουαρίου 2023 09:14
Νότης Μαυρουδής: «Έως 2 ετών μεγάλωσα στη φυλακή...» - Η συγκλονιστική τελευταία του συνέντευξη  πριν τον ξαφνικό θάνατό του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση πως ο Νότης Μαυρουδής έφυγε απρόσμενα από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 3/1, σε ηλικία 77 ετών.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο Νότης Μαυρουδής έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, αλλά πιθανόν έχασε την ισορροπία του ή ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό. Ο συνθέτης έπεσε από ύψος τριών μέτρων με το κεφάλι πάνω σε πέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Λίγες ημέρες πριν, ο γνωστός συνθέτης είχε παραχωρήσει την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη, στην εκπομπή «Στούντιο 4» και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα.

Σε αυτήν, λοιπόν, μέσα σε όλα, ο Νότης Μαυρουδής μίλησε από καρδιάς για τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα οποία και μεγάλωσε εντός της φυλακής όπου βρισκόταν η μητέρα του.

Ειδικότερα, ο αείμνηστος συνθέτης είχε εξομολογηθεί πως «είναι αλήθεια πως η μητέρα μου ήταν πολιτική κρατούμενη και τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα μέσα στις φυλακές.

Καταδικάστηκε γιατί η οικογένεια έκρυβε έναν αντιστασιακό της εποχής εκείνης, μιλάμε για το ’44 στα Δεκεμβριανά. Την συνέλαβαν, την πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες και την έκλεισαν στις φυλακές Αβέρωφ.

Η μητέρα μου ήταν έγκυος σε μένα. Υπήρχαν άλλα τρία παιδιά, εκτός από μένα, τα οποία τα κράτησαν οι θείες μου με τον πατέρα μου και η μάνα μου με πήρε μαζί της. Με γέννησε στο σπίτι, όπου και την άφησαν με την συνοδεία βέβαια αστυνομίας».

«Γεννήθηκα και μετά από μερικές ημέρες ξαναμπήκε στο κελί και με πήρε μαζί της για να με θηλάσει και να μου προσφέρει όλα τα πρώτα βοηθήματα. Δεν έχω και δεν είχα κανέναν λόγο να εκμεταλλευτώ τον ηρωισμό της μητέρας μου» είχε πει ο Νότης Μαυρουδής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share