Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές του 2023 θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

2 Ιανουαρίου 2023 10:17
Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές του 2023 θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά;
Πηγή Εικόνας: ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 2023 μόλις μπήκε και ξεκινάει με χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων περιλαμβάνεται και μία Κυριακή που τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 20:00 το βράδυ.

Παράλληλα, δείτε εδώ πώς υποδέχτηκε η Ελλάδα το 2023.

Χειμερινές Εκπτώσεις
Πηγή Εικόνας: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Ποιες Κυριακές του 2023 θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι πέντε και είναι οι εξής:

  • 15 Ιανουαρίου 2023 – Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  • 09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
  • 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

Απογραφή 2021: Αυτός είναι ο επίσημος πληθυσμός της Ελλάδας - Γιατί άλλαξαν και ποιες είναι οι τελικές εκλογικές έδρες

Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ. Τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής κατά περιφερειακή ενότητα, δήμο και δημοτική ενότητα, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ. Παράλληλα δε, εστάλησαν στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον πίνακα που ακολουθεί, σε έξι εκλογικές περιφέρειες υπάρχει αύξηση του αριθμού των εδρών και σε οκτώ περιφέρειες μείωση των εδρών.

Πιο αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή του 2021, από δύο έδρες κερδίζουν ο Νότιος Τομέας της Β' Αθηνών και η εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ από μία έδρα κερδίζουν οι εκλογικές περιφέρειες του Βόρειου Τομέα της Β' Αθηνών, του Δυτικού Τομέα της Β' Αθηνών, της Α' Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.

Δείτε επίσης: «Γρίφος» η ημερομηνία για τις εκλογές - Οι εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το άνοιγμα προς το «κέντρο»

Αντιθέτως, από μία έδρα χάνουν η Α' Πειραιά, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Κοζάνη, η Άρτα, η Καστοριά και η Θεσπρωτία. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες καθίστανται, πλέον, μονοεδρικές περιφέρειες.

Δείτε τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής και τις αλλαγές στις βουλευτικές έδρες:

Τελικές εκλογικές έδρες για το 2023

Από τον Παΐσιο στον Νοστράδαμο, τον Λεφάκη και τώρα τον... ΣΚΑΪ: Το ζώδιο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και η προφητεία για τον νικητή των εκλογών!

Με Κώστα Λεφάκη έκλεισαν την τελευταία εκπομπή οι «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ και μάθαμε τι προβλέπουν τα άστρα για τις εκλογές του 2023.

«Οι εκλογές θα γίνουν τέλη Μαρτίου το πολύ αρχές Απριλίου» είπε ο γνωστός αστρολόγος και με περίσσια βεβαιότητα, σαφώς επηρεασμένη από πλανητική ενέργεια, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι «η τάση θα είναι προς τα δεξιά».

Μάλιστα, προέβλεψε ότι πολλοί βουλευτές θα χάσουν τον θώκο και ότι «τα πρόσωπα που θα μπουν στο κοινοβούλιο θα είναι, περισσότερο από αρκετά, καινούρια». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει πιθανότητα μεγάλη να μην έχει αυτοδυναμία όπως είχε την προηγούμενη φορά», αλλά «θα εξυπηρετηθεί η Νέα Δημοκρατία» επειδή είναι… Ζυγός στο ζώδιο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Τοξότης» μας ενημέρωσε.

«Δύο εκλογές θα γίνουν πιστεύω. Είναι μια χρονιά μεγάλων αλλαγών, αλλάζουν οι ενέργειες, οι πλανήτες μεταθέτονται. Είναι ένα σκοτεινό πέρασμα το ’23 είναι η αρχή μια τριετίας μέχρι το 2026 που θα αλλάξει ο κόσμος» ανέφερε επίσης. «Η σύνθεση η κυβερνητική δεν θα κρατήσει περισσότερο από δύο χρόνια γιατί θα ακολουθήσουν άλλες αλλαγές. Επειδή το ‘23 και το ‘24 είναι κρίσιμο πέρασμα για την Ευρώπη» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share