Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τηλεόραση στο σπίτι: «Τσουχτερό» πρόστιμο αν έχεις αυτή τη συσκευή στο σαλόνι!

Δώστε βάση για να μην την πατήσετε

31 Δεκεμβρίου 2022 16:52
Τηλεόραση στο σπίτι: «Τσουχτερό» πρόστιμο αν έχεις αυτή τη συσκευή στο σαλόνι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Έρχονται» βαρύτιμα πρόστιμα για τους χρήστες που έχουν στην κατοχή τους συσκευές πειρατικές που υποκλέπτουν τηλεοπτικό περιεχόμενο συνδρομητικών καναλιών.

Πλέον εκτός από αυτούς που προμηθεύουν στην αγορά τέτοιου είδους συσκευές θα τιμωρούνται και οι χρήστες σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της τηλεοπτικής πειρατείας. Πρόστιμα για την κλοπή τηλεοπτικού περιεχομένου και στους χρήστες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αντιμετώπιση του εκτεταμένου φαινομένου της τηλεοπτικής πειρατείας παράγοντες της αγοράς προτείνουν, μεταξύ άλλων, να επιβάλλονται πρόστιμα και στους κατόχους των συσκευών υποκλοπής του πειρατικού περιεχομένου.

Ενώ την ίδια ώρα σας επιβάλλεται πρόστιμο έως 5.000 ευρώ αν έχετε ΑΥΤΟ το εισόδημα

Τσουχτερό πρόστιμο

Δηλαδή, όσοι θα παρακολουθούν τις αθλητικές διοργανώσεις και τις σειρές χωρίς να πληρώνουν συνδρομή είναι πολύ πιθανό, αν αλλάξει η νομοθεσία, να πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο, εκτός από τις άλλες κυρώσεις που θα αποφασίζει το δικαστήριο.

Τηλεόραση στο σπίτι

Συνεπώς, εκτός από τους ανθρώπους που στήνουν το παράνομο δίκτυο, πουλάνε τις συσκευές και εισπράττουν τα μαύρα χρήματα, τώρα θα κινδυνεύουν να πληρώνουν και οι πελάτες, εφόσον εντοπιστούν.

Πρόστιμα για την κλοπή τηλεοπτικού περιεχομένου και στους χρήστες! Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αντιμετώπιση του εκτεταμένου φαινομένου της τηλεοπτικής πειρατείας παράγοντες της αγοράς προτείνουν, μεταξύ άλλων, να επιβάλλονται πρόστιμα και στους κατόχους των συσκευών υποκλοπής του πειρατικού περιεχομένου.

Δηλαδή, όσοι θα παρακολουθούν τις αθλητικές διοργανώσεις και τις σειρές χωρίς να πληρώνουν συνδρομή είναι πολύ πιθανό, αν αλλάξει η νομοθεσία, να πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο, εκτός από τις άλλες κυρώσεις που θα αποφασίζει το δικαστήριο, σύμφωνα με το tyologies.

Συνεργασία Cosmote-Nova για την «πειρατεία» που σαρώνει στην Ελλάδα

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο πλατφόρμες είναι σαρωτικά. Η Nova, μέλος του United Group, κάνει λόγο για έως και 900.000 πειρατικές συνδέσεις και η Cosmote TV, με επίσημη τοποθέτηση, για 600.000! Πρόκειται για αριθμούς που φανερώνουν την αδιαφορία των δύο συναρμόδιων υπουργείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού, για την πνευματική ιδιοκτησία και το μέλλον του κλάδου.

Το γεγονός πως υπάρχει κλοπή του περιεχομένου αποθαρρύνει τις πλατφόρμες να επενδύσουν εκ νέου χρήματα για την παραγωγή περιεχομένου, προκαλώντας απώλειες θέσεων εργασίας και εσόδων από το κράτος.

Ο executive director της Cosmote TV Δημήτρης Μιχαλάκης, στην πρόσφατη παρουσίαση της ελληνικής σειράς μυθοπλασίας «Αόρατοι», σημείωσε πως «το πρόβλημα των πειρατικών συνδέσεων συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας επιδεινώνεται, αφού υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τις 600.000». Και πρόσθεσε:

«Η πειρατεία αποτελεί ποινικό αδίκημα, τόσο για τον πειρατή όσο και για τον χρήστη, και πλήττει σημαντικά τους δημιουργούς, τους ηθοποιούς, τις ελληνικές παραγωγές και τελικά τα δημόσια έσοδα». πειρατική τηλεόραση. Το υπουργείο Πολιτισμού εφάρμοσε, με καθυστέρηση… δύο ετών, τη νομοθεσία για τη διακοπή των ιστοσελίδων που προσφέρουν πειρατικό περιεχόμενο, κυρίως αθλητικούς αγώνες με servers από το εξωτερικό.

Το συναρμόδιο, προβεβλημένο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που διαφημίζεται για την αποτελεσματικότητά του δεν έχει λάβει ούτε μία πρωτοβουλία για το όργιο της πειρατείας εντός της επικράτειας, επί του ελληνικού, ευρωπαϊκού και αμερικανικού τηλεοπτικού προγράμματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share