Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρήνος στην Κόρινθο: Πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι που έδινε μάχη με τον κορωνοϊό στην ΜΕΘ

Tο παιδί είχε πιθανότητα να ζήσει μόνο 1%

29 Δεκεμβρίου 2022 18:09
Θρήνος στην Κόρινθο: Πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι που έδινε μάχη με τον κορωνοϊό στην ΜΕΘ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν τα κατάφερε στη μάχη με τον κορωνοϊό που έδινε το 2,5 ετών κοριτσάκι από την Κόρινθο, το οποίο νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Αυξητική η πορεία γρίπης και RSV – 137 νεκροί από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα

Την είδηση του θανάτου μετέδωσε το Mega και το loutrakiblog.gr. Το μωράκι νοσηλεύθηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας, αλλά σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του το παιδί είχε πιθανότητα να ζήσει μόνο 1%, όπως χαρακτηριστικά του ανέφεραν οι γιατροί.

Θρήνος στην Κόρινθο: Πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι που έδινε μάχη με τον κορωνοϊό στην ΜΕΘ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο κορωνοϊός δημιούργησε φλεγμονή στο μέσο του εγκεφάλου του μωρού, με αποτέλεσμα να νεκρώνεται όλο ο νευρικό σύστημα.

Πέθανε από κορωνοϊό ο τραγουδιστής Δημήτρης Μουζάς (photo)

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 90 ετών, άφησε ο Δημήτρης Μουζάς μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό. Επίσης, πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος δημοσιογράφος, στιχουργός και λογοτέχνης, Λεωνίδας Μαλένης, ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε το εμβληματικό τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο» που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλευόταν 20 ημέρες στο νοσοκομείο, αρχικά στο «Γεννηματάς» και μετά στο «Σωτηρία», αλλά τελικά κατέληξε.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook. Ο Δημήτρης Μουζάς γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1932 στο Βόλο και επί 42 χρόνια ήταν ντουέτο με τον Λευτέρη Λιγνό. Στην ταινία «Το δόλωμα» είχε ερμηνεύσει το τραγούδι «Ασ’ το χεράκι σου».

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ

«Καλό ταξίδι στον παλαιό τραγουδιστή Δημήτρη Μουζά που έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή από κορωνοϊό. Νοσηλευόταν 20 ημέρες, αρχικά στο «Γεννηματάς» και μετά στο «Σωτηρία», την τελευταία εβδομάδα σε ΜΕΘ. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1932 στο Βόλο.

Ήταν ντουέτο 42 χρόνια με τον Λευτέρη Λιγνό (επίσης έχει φύγει από τη ζωή) που ήταν και νονός της κόρης του Μαριλένας. Στην ταινία «Το δόλωμα» του Αλέκου Σακελλάριου είχε ερμηνεύσει – ντουμπλάρει τον Κώστα Φυσσούν, αδελφό του Πέτρου Φυσσούν, στο τραγούδι «Ασ’ το χεράκι σου» στην υπέροχη σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη.

Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης. Συλλυπητήρια στην σύζυγό του Ήρα και στις κόρες του Μαριλένα και Κωνσταντίνα. Στις φωτογραφίες μαζί με τον φίλο του και συνεργάτη του Λιγνό, και διασκεδάζοντας με το μπουζούκι του τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Πωλ Άνκα και τον Τελυ Σαβάλας»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share