Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έριξε τα βέλη της η Μίνα Γκάγκα: «Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει ατονίσει - Πρέπει να εφαρμόζεται παντού» (Video)

«Το κάπνισμα δεν είναι υπόθεση μόνο όσων καπνίζουν...»

28 Δεκεμβρίου 2022 19:27
Έριξε τα βέλη της η Μίνα Γκάγκα: «Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει ατονίσει - Πρέπει να εφαρμόζεται παντού» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους, ωστόσο το μέτρο έχει πρακτικά ατονίσει, αφού δεν εφαρμόζεται πουθενά. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στην επιβολή προστίμου στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή, καθώς ο σύντροφός της, Βασίλης Μπισμπίκης, εμφανίστηκε σε φωτογραφία να καπνίζει.

Όπως είπε, η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το μέτρο «έχει μείνει λίγο πίσω» σχολιάζοντας το πρόστιμο στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά η Δέσποινα Βανδή. «Η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση του μέτρου» είπε, ενώ επεσήμανε πως η τήρησή του είναι σημαντική καθώς «το κάπνισμα δεν είναι υπόθεση μόνο όσων καπνίζουν, αφού έχουμε και τους παθητικούς καπνιστές που επιβαρύνονται».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην γρίπη, τονίζοντας ότι «έχουμε μια πολύ πρωιμότερη σεζόν γρίπης». Διευκρίνισε πως σε ότι αφορά το πλήθος των κρουσμάτων ότι «οι καμπύλες είναι ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές».

«Πρέπει να θυμηθούμε ότι και τα μικρά παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν και οι ενήλικες», επεσήμανε η κ. Γκάγκα.

Σε ερώτηση για τις ελλείψεις φαρμάκων είπε πως: «Υπάρχουν φάρμακα που λείπουν γιατί υπάρχει παγκόσμιο πρόβλημα με την παραγωγή τους και τις πρώτες ύλες από την Κίνα και την Ινδία. Υπάρχουν φάρμακα που δίνονταν με μια περιορισμένη χορήγηση, πχ. δεν μπορούσε κάποιος να πάρει 10 κουτιά, ώστε να υπάρχουν για όλους. Υπάρχει μια έλλειψη φαρμάκων για αντιικά φάρμακα γιατί είχαμε περισσότερα κρούσματα , αλλά αυτό διορθώνεται».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share