Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Καταπέλτης» τα Μερομήνια: Μετά τη «λευκή» Πρωτοχρονιά και έως τις 18 Ιανουαρίου θα έχουμε...

Κόλαφος για το νέο έτος

28 Δεκεμβρίου 2022 12:56
«Καταπέλτης» τα Μερομήνια: Μετά τη «λευκή» Πρωτοχρονιά και έως τις 18 Ιανουαρίου θα έχουμε...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια έχουν το δικό τους τρόπο να προβλέπουν τον καιρό και για ακόμη μια φορά μας συμβουλεύουν για το τι πρέπει να περιμένουμε στο 2023.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είχε μιλήσει για τον καιρό βάσει των προβλέψεων προβλέπει ότι την Πρωτοχρονιά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες βροχές, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι 18 Ιανουαρίου.

Η θερμοκρασία θα πέσει ενώ είναι πιθανόν τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ενώ το ίδιο σκηνικό φαίνεται να επικρατεί και τον Φεβρουάριο, με την Χριστίνα Σούζη επίσης να χτυπά το «καμπανάκι».

«Στα περσινά μερομήνια έπεσα μέσα κατά 80%», είχε δηλώσει o κ.Χατζηγρίβας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Καιρός σήμερα 28/12: Η... άνοιξη καλά κρατεί αλλά με βροχές - Η πορεία μέχρι την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Αρνιακό

Καιρός σήμερα: Η άνοιξη φαίνεται πως... καλά κρατεί στην χώρα μας και σήμερα (28/12), αν και με βροχές σε ορισμένα σημεία της, με τον καιρό να πορεύεται λογικά έως την Πρωτοχρονιά σε αυτές τις συνθήκες.

Για την Τετάρτη στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες και από το απόγευμα στην Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και θα φτάσει σε αυτές τις περιοχές έως τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται αρχικά σχεδόν αίθριος, από το απόγευμα νεφώσεις. Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα είναι παροδικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία από το πρωί και στην κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και στις Σποράδες και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 και στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 19 και στη Θεσσαλία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Στην Κρήτη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Σάκης Αρναούτογλου: Πρωτόγνωρο αυτό που θα συμβεί στην Ευρώπη – Η πρόγνωση για τον καιρό του Ιανουαρίου

Δεν φαίνεται να έρχεται άμεσα ο χειμώνα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία από παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό του Ιανουαρίου.

Ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ σημείωσε πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου η κεντρική και νότια Ευρώπη μπορεί να δει θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τοπικά και τους 20 βαθμούς.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως η πολλή θερμή έναρξη του έτους είναι ίσως πρωτοφανής στα μετεωρολογικά ιστορικά, καθώς δεν θα έχουν σημειωθεί τόσο υψηλές θερμοκρασίες και μάλιστα σε ένα τόσο μεγάλο γεωγραφικό εύρος.

Όσο για την Ελλάδα ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα και θα παραμείνει «μαλακός», ενώ από τις 4 με 5 Ιανουαρίου φαίνεται μία κατεβασιά κρύου αέρα προς την περιοχή των Βαλκανίων να επαναφέρει τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ανατροπή από τον Γιάννη Καλλιάνο: Βελτιωμένος ο καιρός την Τετάρτη (28/12) - Πού θα υπάρξουν βροχές

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη (28/12) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου.

Στα Επτάνησα θα σημειωθούν πυκνές και τοπικές νεφώσεις, σε αντίθεση με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, όπου θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στην κεντροανατολική Μακεδονία και στην Θράκη θα υπάρχουν λίγο πιο πυκνές νεφώσεις κατά διαστήματα, στο Αιγαίο επίσης μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα Δωδεκάνησα μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.

Στην Αττική αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Δραματική έκκληση από τον Τάσο Αρνιακό για τον καιρό: «Δεν είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται, μέχρι τα Θεοφάνεια πρέπει να περιμένουμε...»

Τη δική του έκκληση πραγματοποιεί για τον καιρό ο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος αναφέρεται στις συνθήκες, που επικρατούν στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και θα συνεχιστούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, θα περάσουμε τις θερμότερες γιορτές των τελευταίων ετών, αφού και σήμερα (27/12), αλλά και στις επόμενες μέρες έως και τα Θεοφάνεια, ο καιρός θα είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία έως και 20 βαθμούς, χωρίς να σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share