Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Διαρρήξεις κατοικιών σε Βούλα και Πικέρμι – "Άνοιξαν" σχολείο στον Πειραιά

Τρεις διαρρήξεις σημειώθηκαν χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων

26 Δεκεμβρίου 2022 16:17
Διαρρήξεις κατοικιών σε Βούλα και Πικέρμι –
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρεις διαρρήξεις σημειώθηκαν χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων στη Βούλα, τον Πειραιά και το Πικέρμι.

Στο Πικέρμι, στην οδό Έλλης, άγνωστα άτομα παραβίασαν το παράθυρο μονοκατοικίας, εισήλθαν στο εσωτερικό και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο του ιδιοκτήτη, το αφαίρεσαν και έφυγαν με λεία 10.000 ευρώ, αλλά και χρυσαφικά μεγάλης αξίας, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης της οικίας στην αστυνομία.

Δείτε επίσης: Κολωνάκι: Χειροπέδες στον κλέφτη που «ξάφριζε» κοσμηματοπωλεία με ηλεκτρικό πατίνι - Έτσι δρούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός

Στη συνέχεια, άλλη συμμορία, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, μπήκε σε ισόγεια οικία στην περιοχή της Βούλας από την μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Διάρρηξη σημειώθηκε και σε ιδιωτικό σχολείο στον Πειραιά. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό, ενώ στα γραφεία των καθηγητών βρήκαν 700 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Γίνονται έρευνες από την αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και στις τρεις περιπτώσεις.

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ρομά λήστεψαν παιδιά που βγήκαν να πουν τα κάλαντα

Θύματα ληστών έπεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου (24/12) τρεις ανήλικοι στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς τους έκλειψαν τα χρήματα που έβγαλαν από τα κάλαντα. Νωρίτερα, ένα 10χρονο αγοράκι έζησε τον εφιάλτη, όταν πήγε να πει τα κάλαντα και του επιτέθηκε ένα πιτ μπουλ.

Σύμφωνα με το thestival.gr, τα τρία παιδιά βγήκαν στους δρόμους της γειτονιάς τους, στην περιοχή της Τούμπας για να πουν τα κάλαντα, όπως συνηθίζεται τέτοια μέρα κάθε χρόνο.

Περίπου στις 12:00, τέσσερις νεαροί Ρομά τους πλησίασαν απειλητικά επί της οδού Μικράς Ασίας, στην Τούμπα, και τους λήστεψαν τα λιγοστά χρήματα που έβγαλαν από τα κάλαντα.

Θεσσαλονίκη: Ρομά λήστεψαν παιδιά που βγήκαν για να πουν τα κάλαντα

Αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν τους ληστές.

Θρίλερ στην Κηφισιά: Ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο της περιοχής - Εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Θρίλερ επικράτησε στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/12), αφού περίπου στις 2 το πρωί πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου και πρόσφατα σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, δύο άτομα φορώντας κράνη και κραδαίνοντας όπλα, εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο και απείλησαν τον υπάλληλο που τους έδωσε όσα χρήματα υπήρχαν εκείνη την ώρα στα ταμεία.

Ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και έκανε γνωστό ότι το ποσό που απέσπασαν οι δράστες δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς οι περισσότερες πληρωμές έγιναν με κάρτα τις τελευταίες ώρες.

Οι δράστες αμέσως μετά τη ληστεία που διήρκησε 1,5 λεπτό, ανέβηκαν σε μηχανή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό τους έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου.

Ένοπλη ληστεία στη Rolex: Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το «επαγγελματικό χτύπημα» στο κέντρο της Αθήνας - «Πιάστε τον...» (video)

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, όταν οι δράστες της ληστείας πλησίασαν το κατάστημα της Rolex που είχαν στοχοποιήσει. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, κι όταν βρήκαν την ευκαιρία ακινητοποίησαν τον φύλακα, αφού πρώτα το χτύπησαν στο κεφάλι με το όπλο που έφεραν μαζί τους.

Έτσι, στις 10:55 και με πλέον ανοιχτή την πόρτα, οι τέσσερις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στο εσωτερικό της Rolex στο κέντρο της Αθήνας. Με την απειλή του όπλου, ζήτησαν από τους υπόλοιπους υπάλληλους του καταστήματος να μην προβάλουν την παραμικρή αντίσταση και να κάνουν ότι τους ζητήσουν. Αμέσως, με ένα σφυρί, το οποίο το παρατήσαν στο κατάστημα, άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες στις οποίες υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια.

Αφού απέσπασαν 15 μοναδικά κομμάτια, στη συνέχεια οι τέσσερις ληστές που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά τράπηκαν σε φυγή. Επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες που τις είχαν αφήσει σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα και χάθηκαν μέσα στα στενά της Αθήνας. Οι δράστες που λειτούργησαν με επαγγελματισμό, φαίνεται να είχαν σχεδιάσει από καιρό την «επιχείρηση» τους.

Χτύπησαν στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, και μάλιστα πρωινές ώρες, και έφυγαν αφήνοντας τις φιγούρες τους στους σκληρούς δίσκους των κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας τόσο της Rolex όσο και των υπόλοιπων καταστημάτων της περιοχής.

Έτσι, οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από όλων των ειδών τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή την πλατείας Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων σε αυτή, προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στη Rolex αλλά και τον τρόπο διαφυγή τους. Πάντως, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει στόχος ληστών, καθώς είχε χτυπηθεί και πριν από ένα χρόνο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share