Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένοπλη ληστεία στη Rolex: Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το «επαγγελματικό χτύπημα» στο κέντρο της Αθήνας - «Πιάστε τον...» (video)

Με χειρουργική ακρίβεια έδρασαν οι ληστές

20 Δεκεμβρίου 2022 14:28
Ένοπλη ληστεία στη Rolex: Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το «επαγγελματικό χτύπημα» στο κέντρο της Αθήνας - «Πιάστε τον...» (video)
Πηγή φωτογραφιών: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, όταν οι δράστες της ληστείας πλησίασαν το κατάστημα της Rolex που είχαν στοχοποιήσει. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, κι όταν βρήκαν την ευκαιρία ακινητοποίησαν τον φύλακα, αφού πρώτα το χτύπησαν στο κεφάλι με το όπλο που έφεραν μαζί τους.

Έτσι, στις 10:55 και με πλέον ανοιχτή την πόρτα, οι τέσσερις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στο εσωτερικό της Rolex στο κέντρο της Αθήνας. Με την απειλή του όπλου, ζήτησαν από τους υπόλοιπους υπάλληλους του καταστήματος να μην προβάλουν την παραμικρή αντίσταση και να κάνουν ότι τους ζητήσουν. Αμέσως, με ένα σφυρί, το οποίο το παρατήσαν στο κατάστημα, άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες στις οποίες υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια.

Αφού απέσπασαν 15 μοναδικά κομμάτια, στη συνέχεια οι τέσσερις ληστές που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά τράπηκαν σε φυγή. Επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες που τις είχαν αφήσει σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα και χάθηκαν μέσα στα στενά της Αθήνας. Οι δράστες που λειτούργησαν με επαγγελματισμό, φαίνεται να είχαν σχεδιάσει από καιρό την «επιχείρηση» τους.

Χτύπησαν στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, και μάλιστα πρωινές ώρες, και έφυγαν αφήνοντας τις φιγούρες τους στους σκληρούς δίσκους των κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας τόσο της Rolex όσο και των υπόλοιπων καταστημάτων της περιοχής.

Έτσι, οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από όλων των ειδών τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή την πλατείας Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων σε αυτή, προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στη Rolex αλλά και τον τρόπο διαφυγή τους. Πάντως, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει στόχος ληστών, καθώς είχε χτυπηθεί και πριν από ένα χρόνο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share