Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα με πανάκριβα ρολόγια στο κέντρο της Αθήνας

Εισέβαλαν στη Rolex της πλατείας Καρύτση οι 4 δράστες

20 Δεκεμβρίου 2022 11:38
Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα με πανάκριβα ρολόγια στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφίες αρχείου: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (20/12) σε κατάστημα που πουλά ακριβά ρολόγια στην πλατεία Καρύτση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις ένοπλοι δράστες εισέβαλαν πριν από λίγο σε γνωστό κατάστημα ρολογιών στην οδό Κολοκοτρώνη 1 και αφού άρπαξαν μεγάλο αριθμό ρολογιών κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Οι δράστες χωρίς να τους αποθαρρύνει το γεγονός ότι θεωρητικά το κέντρο της Αθήνας αυτή την εποχή είναι γεμάτο από αστυνομικούς λόγω των εορταστικών ημερών, κατάφεραν να εισβάλλουν στο κατάστημα, να αρπάξουν την λεία τους και να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν και στον φύλακα του καταστήματος ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα. Αυτή την ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δραστών, ενώ αναλύουν από το κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος το υλικό.

Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα, δεν έχω χρηματιστεί από το Κατάρ» - Τα τρία "καυτά" ερώτηματα που καλείται να απαντήσει στις Αρχές την Πέμπτη (22/12)

QatarGate: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Εύα Καϊλή καθώς την Πέμπτη δίνει την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής της. Μια μάχη που θα κρίνει αν θα μείνει ή όχι στη φυλακή. Παράλληλα, πρόσωπο «κλειδί» φαίνεται να είναι ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ.

Η ευρωβουλευτής θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και δεν εχει σκοπό να επηρεάσει μάρτυρες ή να αλλοιώσει στοιχεία αν αφεθεί ελεύθερη. Ο δικηγόρος της στην Ελλάδα διαψεύδει πάντως τα έγγραφα που δείχνουν ότι το Κατάρ δωροδόκησε την οικογένεια Καϊλή με εκατομμύρια ευρώ μέσω Παναμά.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματος προσφεύγει στην Ελλάδα η Εύα Καϊλή για τα έγγραφα που έκαναν το γύρο του διαδικτύου σύμφωνα με τα οποία δωροδοκηθηκε από το Κατάρ με 28 εκατομμύρια ευρώ τόσο η ίδια όσο και μέλη της οικογένειας της μέσω τράπεζας του Παναμά.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Εύα Καϊλή πήρε 20 εκατομμύρια σε δυο καταθέσεις, ο πατέρας της τέσσερα εκατομμύρια και η μητέρα της άλλα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η Εύα Καϊλή, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα:

  • Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές.
  • Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία.
  • Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη δύο ετών κόρη της.

Τα «χαρτιά» της Εύας Καϊλή για να βγει από την φυλακή

Το πρωί της Πέμπτης η Εύα Καϊλή θα μπει με τους δικηγόρους της στο γραφείο του δικαστή. Απέναντιι της θα καθίσουν άλλοι δύο δικαστικοί λειτουργοί.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, θα διαβάσει το βαρύ κατηγορητήριο και ο ανακριτής θα ανακοινώσει τα στοιχεία που καίνε τους κατηγορουμένους.Στη συνέχεια η Ευα Καιλή θα πάρει το λόγο.«Είμαι αθώα δεν έχω χρηματιστεί από το Κατάρ» είναι ο βασικός της ισχυρισμός.

Κατά της Εύας Καϊλή λειτουργεί όμως ένα ακόμα στοιχείο που απόκαλυψαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι. Η βαλίτσα που κρατούσε ο πατέρας της εκτός απο 600.000 ευρώ είχε μέσα ένα μπιμπερό βρεφικό γάλα και ένα ipad αντικείμενα που κινούν υποψίες στους Βέλγους δικαστές ότι είχε προετοιμαστεί η φυγή.

Τι ποινές αντιμετωπίζει η Εύα Καϊλή

Το κατηγορητήριο για όλους τους εμπλεκόμενους στο Qatargate είναι βαρύ. Ο διώκτης τους αναφέρει μάλιστα για τον Αντόνιο Παντζέρι ότι φαίνεται να είχε αναπτύξει και να εμψυχώνει μια δόλια οργάνωση με εγκληματικές πράξεις

Οι ποινές που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής είναι από πέντε ως και 15 χρόνια. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της στην Ελλάδα κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δημόσια δωροδοκία δηλαδή διαφθορά.

Η έρευνα για το Qatargate παραμένει ανοιχτή και δεν αποκλείεται την ημέρα της ακρόασης της Εύας Καϊλή να παρουσιαστούν και νέα στοιχεία. Οι Βέλγοι δικαστές αναζητούν τη διαδρομή του χρήματος από την Ντόχα ως και την Πάρο.

Η Corriere della sera σε σημερινό της δημοσίευμα συνδέει την αγορά ενός σπιτιού στις Άλπεις που ανήκει σε συγκατηγορούμενο της Καϊλή και ερευνάται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με αγορά του οικοπέδου στην Πάρο.

Ο τίτλος αναφέρει: Η βίλα με πισίνα της Καϊλή και του Τζιόρτζι στην Πάρο με τα λεφτά της δωροδοκίας. Η Ευα Καϊλή κατέβαλλε σύμφωνα με πληροφορίες του Star το ποσό των 300.000 ευρώ σε δύο τραπεζικές επιταγές για την αγορά του οικοπέδου εννέα στρεμμάτων στην Πάρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share