Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγωδία από τα Μερομήνια: «Φεύγει με δραματικό τρόπο το 2022...»

Πώς μπαίνει ο νέος χρόνος;

20 Δεκεμβρίου 2022 09:07
Τραγωδία από τα Μερομήνια: «Φεύγει με δραματικό τρόπο το 2022...»
Πηγή φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δεκέμβριος φεύγει σιγά σιγά, με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα να τοποθετείται, αναλύοντας τα Μερομήνια, για το πώς θα καταλήξει το 2022, με τον Θοδωρή Κολυδά παράλληλα να μας προειδοποιεί.

Αναμένεται να επικρατήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγρίβα όσον αφορά το αυτό το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τον Ιανουάριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όπως φαίνεται από την ανάλυσης των Μερομηνίων θα είναι τα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Προγνωστικός χάρτης από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Το αμερικανικό μοντέλο δείχνει για τα τέλη Δεκεμβρίου...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα των Χριστουγέννων σημείωσε πως υπάρχει 40% πιθανότητα για αλλαγή στο σκηνικό, ενώ με χάρτη έδειξε το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο για τα τέλη Δεκεμβρίου.

Από την Παρασκευή (23/12) ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει… άνοιξη, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε κάποια φαινόμενα με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να φτάνει τους 16 βαθμούς, ενώ έχουμε και την καιρική... τρέλα από την Χριστίνα Σούζη: «Βάλτε σκουφιά και πηγαίνετε παραλία, τα Χριστούγεννα...»

Ο υδράργυρος τα Χριστούγεννα θα είναι ανεβασμένος για την εποχή, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως υπάρχει 60% πιθανότητα να παραμείνει ήπιος και μαλακός ο καιρός και μετά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ένα 40% δίνει αλλαγή. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, μέσω του Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε τον προγνωστικό χάρτη από το αμερικανικό μοντέλο GFS με τις θερμοκρασίες στις 29 Δεκεμβρίου. Αυτό που φαίνεται στον χάρτη είναι ότι η περιοχή μας θα έχει αρκετά ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου:

«Tο τρέξιμο του αμερικάνικου μοντέλου GFS για τα τέλη του φετινού Δεκέμβρη που βγήκε πριν από λίγη ώρα, έχει πάααρα πολλές ομοιότητες με την αναλογική εκτίμηση που όμως "βγήκε" πριν από ένα 20ήμερο, στις 30 Νοέμβρη.. .. Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει η αναλογική και στο φινάλε του Δεκέμβρη και του έτους!

Καλή συνέχεια!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share