Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Αποκαθήλωση» του πατέρα Αντώνιου: Παρελθόν οι τοιχογραφίες με τη μορφή του - "Ξηλώθηκε" κάθε τι που τον απεικόνιζε στη δομή της Κιβωτού

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

20 Δεκεμβρίου 2022 09:10
«Αποκαθήλωση» του πατέρα Αντώνιου: Παρελθόν οι τοιχογραφίες με τη μορφή του -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καμμένη γη άφησαν πίσω τους οι άνθρωποι του πατέρα Αντωνίου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Ο προσωρινός υπεύθυνος της δομής του Βόλου, βρέθηκε μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς τα ντουλάπια ήταν άδεια από τρόφιμα. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τα 4 "μελανά" σημεία του πορίσματος για τη ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα, η νέα διοίκηση «αποκαθήλωσε» τον πατέρα Αντώνιο από τη δομή του Βόλου, «ξηλώνοντας» τα πορτρέτα και τις τοιχογραφίες του. Για δόλο και κακή νοοτροπία πάνω στις αθώες ψυχές κάνει λόγο κορυφαίο στέλεχος της νέας διοίκησης της Κιβωτού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η απομάκρυνση της υπεύθυνης κοινωνικής λειτουργού του Βόλου είχε σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμείνουν χωρίς προμήθειες, με τα ντουλάπια και τα ψυγεία της δομής να είναι άδεια.

Αν και υπάρχει υπεύθυνος για αυτό - είναι ένας θεολόγος που εργάζεται στη δομή - εν τούτοις δε φρόντισε να εφοδιάσει την Κιβωτό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Star, υπάρχουν διατακτικές σούπερ μάρκετ που αγγίζουν τα 1.000 ευρώ.

Αυτά διαπίστωσε ο προσωρινός υπεύθυνος, ο οποίος έδωσε εντολή να γεμίσουν τα ψυγεία με τρόφιμα, ενώ ταυτόχρονα «ξήλωσε» κάθε τι που θυμίζει τον πατέρα Αντώνιο. Από τις τοιχογραφίες όπου εικονίζεται ο ίδιος σε διάφορα σημεία της δομής, μέχρι και τα βραβεία, τις διακρίσεις και τα πορτρέτα που έχει στο γραφείο του.

Ο Λάμπρος Δεμερτζής είχε επικοινωνία με μέλος της νέας διοίκησης της Κιβωτού για τα ζητήματα αυτά:

«Η αποχώρηση της υπευθύνου στην Δομή του Βόλου, ενδεχομένως να επηρέασε κάποιους από τους εργαζόμενους που ίσως και να ήθελαν να δημιουργηθεί πρόβλημα στην τροφοδοσία.

Όσον αφορά τις τοιχογραφίες με τον πατέρα Αντώνιο που σβήστηκαν, να ξέρετε πως η προσωπολατρία δεν βοηθά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε οι ενδιάμεσοι στον δωρητή και στα παιδιά», τόνισε το μέλος της νέας διοίκησης.

Στη δομή του Κολωνού η πρεσβυτέρα: Εκνευρίστηκε με τους δημοσιογράφους το "πρωτοπαλίκαρο" του πατέρα Αντώνιου (Video)

Η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου, Σταματία Γεωργαντή εμφανίστηκε σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου. Κατά την έξοδό της από το κτήριο την περίμεναν οι κάμερες για μία δήλωση.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» - Δεσμεύθηκε η περιουσία π. Αντωνίου και πρεσβυτέρας (video)

Η πρεσβυτέρα, που δεν είπε κουβέντα και μπήκε στο αυτοκίνητο για να φύγει, συνοδευόταν από ένα από τα πρωτοπαλήκαρα του πατέρα Αντώνιου. Ο άνδρας εκνευρίστηκε με τους δημοσιογράφους και δεν δίστασε να σπρώξει ένα μικρόφωνο και μία κάμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βάζει στο «κάδρο» της υπόθεσης τον πατέρα Αντώνιο ως κεντρικό πρόσωπο μαζί με την πρεσβυτέρα αλλά και τουλάχιστον δυο ακόμη πρόσωπα. Η έρευνα που διατάχθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη ολοκληρώθηκε και συντάχθηκε δεκασέλιδο πόρισμα «φωτιά» ενώ διατάχθηκε η οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο έλεγχος της Αρχής στα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, της «Κιβωτού» αλλά και των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησε σε ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων, αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπεξαίρεσης και απιστίας.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα καταγράφονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που ελέγχονται ως ύποπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβύτερα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για αλλά δυο πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προκύπτουν «ύποπτα» ποσά. το πόρισμα εστάλη στην Εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Υπενθυμίζουμε ότι ένας ανήλικος σε συμπληρωματική κατάθεση του καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής ενώ ήταν 13 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share