Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρόμα - Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα (Video)

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση! Η σφαίρα είχε μόνο πύλη εισόδου και όχι εξόδου...» - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

19 Δεκεμβρίου 2022 12:21
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρόμα - Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του ανακριτή για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου. Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του. Παράλληλα, δείτε εδώ την σοκαριστική στιγμή που ο πατέρας του 16χρονου Ρομά μαθαίνει πως ο γιος του είναι νεκρός.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρομά

Σύμφωνα με το grtimes.gr, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκομενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατι προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ). Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονιας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινικη δίωξη απο την εισαγγελια για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Θάνατος 16χρονου Ρομά από αστυνομικό: «Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση! Η σφαίρα είχε μόνο πύλη εισόδου και όχι εξόδου...» - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Βαρύ είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικά πυρά. Μάλιστα η ΕΛΑΣ υπό τον φόβο επεισοδίων είχε δώσει από νωρίς εντολή να βρίσκονται όλοι οι αστυνομικοί σε γενική επιφυλακή ενώ είχε κλείσει το μετρό σε συγκεκριμένες στάσεις ενώ είχε διακόψει και συγκεκριμένα δρομολόγια λεωοφρείων.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη - Το επόμενο 24ωρο η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου αστυνομικού – Νέα ποινική δίωξη ζητά ο ανακριτής

Τι έδειξε η νεκροψία

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Τρίτη το βράδυ νεκροψία-νεκροτομή στον 16χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα, η οποία είχε μόνο πύλη εισόδου και όχι εξόδου.

Η σφαίρα, η οποία αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια χειρουργείου τα πρώτα 24ωρα της νοσηλείας του, χτύπησε τον 16χρονο στην αριστερή πλευρά της ινιακής χώρας του κρανίου (σ.σ. δηλαδή αριστερά κάτω χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share