Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παλαιό Φάληρο: Θρήνος από την αυτοκτονία του 16χρονου - «Έχω κλειδώσει τις πόρτες και θα αυτοκτονήσω» - Τα λόγια του όταν τηλεφώνησε στο 112 (Video)

Ερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας - Πιθανό να ασκηθεί δίωξη στους γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

19 Δεκεμβρίου 2022 07:57
Παλαιό Φάληρο: Θρήνος από την αυτοκτονία του 16χρονου - «Έχω κλειδώσει τις πόρτες και θα αυτοκτονήσω» - Τα λόγια του  όταν τηλεφώνησε στο 112 (Video)
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Έχω κλειδώσει τις πόρτες και θα αυτοκτονήσω»! Αυτό φέρεται να είπε ο 16χρονος όταν τηλεφώνησε στο 112 και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ανήλικο αγόρι πυροβόλησε δύο φορές με το περίστροφο των 9mm που είχε νόμιμα στην κατοχή του ο πατέρας του. Η πρώτη σφαίρα αστόχησε, η δεύτερη όμως τον βρήκε στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του 16χρονου και αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να μπουν μέσα. Εκεί τον βρήκαν σε μια λίμνη αίματος. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.

Ερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας

Ο 16χρονος δε φαίνεται να είχε αφήσει κάποιο σημείωμα, στο οποίο να εξηγεί την αιτία που πήρε την τραγική απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στην Ελλάδα από το εξωτερικό πριν από περίπου ένα χρόνο, καθώς ο πατέρας του ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρησέων. Φέρεται να μην είχε προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και του έλειπαν οι φίλοι και η ζωή του στο εξωτερικό.

Γείτονες έκαναν λόγο για ένα πολύ ήσυχο κι ευγενικό παιδί, ενώ τόνισαν ότι η οικογένεια δεν είχε δώσει καμία αφορμή για σχόλια στην πολυκατοικία. Είναι τέλος πολύ πιθανό να ασκηθεί δίωξη στους γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Θρίλερ με το θάνατο του ιερέα: Βρέθηκε απαγχονισμένος αλλά είχε και μώλωπες – Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε την υπόθεση

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Λεβογιάννη ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η εξέλιξη είναι το γεγονός πως η υπόθεση έχει μετατραπεί σε θρίλερ καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 63χρονος ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος με τη ζώνη του αλλά παράλληλα έφερε μώλωπες και είχε και αίμα γεγονός που δε συνάδει με την εικόνα ενός ανθρώπου που έβαλε μόνος τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείουν να πρόκειται για δολοφονία και οι δράστες (ή ο δράστης) να «σκηνοθέτησε» την αυτοκτονία ώστε να μην προκαλέσει την εμπλοκή της αστυνομίας. Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο ήταν κρεμασμένο το θύμα δεν αποκλείει την ανθρωποκτονία.

Είναι προφανές πως απαντήσεις θα υπάρξουν από το πόρισμα του ιατροδικαστή, μέχρι τότε, ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν, πλέον, κανένα ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό την υπόθεση ανέλαβαν οι έμπειροι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος.

Παράλληλα, και αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο, οι αστυνομικοί που μίλησαν με ανθρώπους που κινούνταν στο περιβάλλον του ιερέα, αποκόμισαν την άποψη πως ο 63χρονος δεν έδειχνε να έχει αυτοκτονικές τάσεις ή να τον απασχολεί κάτι τόσο σοβαρό που να τον οδηγούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο ιερέας Χρυσόστομος Λεβογιάννης λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Χαλάνδρι και σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekklisiaonline, έχουν ειδοποιηθεί ο αδελφός του και η μητέρα του που ζουν στο Άργος.

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε στον εκδότη του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέα Καραγιάννη ο συνεφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου π Αντώνιος Πινακούλας. Να σημειωθεί ότι ο π Χρυσόστομος Λεβογιάννης είχε τοποθετηθεί στο «Καρέλλειο- Μονάδα Alzheimer” του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share