Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άμεσος κίνδυνος για την υγεία αν φας αυτό το κοτόπουλο - Σήμανε συναγερμός

Τεράστια προσοχή για να μην την πατήσετε

18 Δεκεμβρίου 2022 14:54
Άμεσος κίνδυνος για την υγεία αν φας αυτό το κοτόπουλο - Σήμανε συναγερμός
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και τυρί στο οποίο εντοπίστηκε σαλμονέλα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Παράλληλα, αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε αυγά.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκεύασματος κρέατος, με τα στοιχεία «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ – ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ γεμιστό με μπέικον και τυρί κατεψυγμένο», με ημερομηνία σφαγής και συσκευασίας 24-11-22 και ανάλωση έως 24-11-23, που παράγεται από την εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ.

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Υγειονομική «βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άμεσα τρόφιμο - Βρέθηκαν προνύμφες και έντομα

Ρυζάλευρο στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία εντόμων και προνυμφών σε όλη την επιφάνεια του τροφίμου ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Φορέα κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Evergreen organics βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη» των 500 γρ. με στοιχεία: «L245045220720 και ημερομηνία ανάλωσης 23-05-23, το προϊόν συσκευάζεται στην Ελλάδα για την Αγροτική Βιολογική Εμπορική ΑΕ».

Μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία εντόμων και προνυμφών σε όλη την επιφάνεια του τροφίμου. Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. ΕΦΕΤ εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τo ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ξαφνικός συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί από τα σούπερ μάρκετ γνωστό προϊόν ευρείας κατανάλωσης

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από τις βέλγικες εταιρείες «Continental Bakeries Belgium» και «Lima natuurvoeding NV» στην ελληνική αγορά βιολογικές ρυζογκοφρέτες για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (ρύζι) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης από την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής του ΕΦΕΤ τα εμπλεκόμενα προϊόντα έχουν ως κάτωθι:

Α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «BRINK ORG RICE CAKES SALT & SESAME 12X100G» παρτίδας Η22160F και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10.06.23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»

Β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «AΒ ΤΗΙΝΚ ΒΙΟ RICE CAKES 12X100G» παρτίδας Η22155J και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 05.06.23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.».

γ) το προϊόν με εμπορική ονομασία «LIMA ORGANIC RICE CAKES THIN 130G» παρτίδας R22182B και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 07.02.23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «MKM VITALITY ΕΠΕ».

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share