Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Πνίξιμο» από τα Μερομήνια: «Σκεπάζεται με χιόνι όλη η Ελλάδα από τις...»

Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

18 Δεκεμβρίου 2022 12:02
«Πνίξιμο» από τα Μερομήνια: «Σκεπάζεται με χιόνι όλη η Ελλάδα από τις...»
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιδιαίτερα βαρύς για τη χώρα θα είναι ο χειμώνας που έρχεται σύμφωνα με τα Μερομήνια. Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας ο οποίος και ασχολείται με την ανάλυση τους, “βλέπει” πολλές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία.

Δύσκολος από άποψη καιρικών συνθηκών θα είναι ο Δεκέμβριος μέχρι το τέλος του καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να πάρουμε τον Φλεβάρη όπου και πάλι θα σημειώνονται πολλές βροχές.

«Θερμή μεταφορά» από τον Τάσο Αρνιακό - Οι περιοχές που θα σκεπαστούν από σκόνη και ομίχλη

Ο Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε ότι αύριο, Σάββατο (17/12), αναμένεται η κορύφωση της «θερμής εισβολής» η οποία θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές να σημειώνονται στις περιοχές του Βορείου Ιονίου, την Ήπειρο, και τη Δυτική Μακεδονία και Στερεά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Αρνιακού οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ κουβαλώντας σκόνη και ομίχλες από την Αφρική, ενώ θυμίζουμε και το «SOS» του Γιάννη Καλλιάνου: «Εντυπωσιακή βουτιά του υδράργυρου και χιόνια από Δευτέρα»

Πτώση 10 °C από την Κυριακή (18/12)

Η θερμοκρασία θα πέσει από το απόγευμα της Κυριακής με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και τον υδράργυρο να υποχωρεί μέχρι και 10°C. Η αλλαγή αυτή όμως θα είναι παροδική, καθώς από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει εκ νέου, χωρίς ωστόσο να φτάσει στα επίπεδα του Σαββάτου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα κεντρικά και τα βόρεια από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 16 βαθμούς και στα νότια μέχρι 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share