Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεκαθάρισμα από τα Μερομήνια: «Τον Δεκέμβρη πιάνει πολύ χιόνι και κρύο από...»

Τι καιρό έχουμε μπροστά μας;

17 Δεκεμβρίου 2022 09:43
Ξεκαθάρισμα από τα Μερομήνια: «Τον Δεκέμβρη πιάνει πολύ χιόνι και κρύο από...»
Πηγή φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύσκολος θα είναι ο Δεκέμβριος, σύμφωνα με όσα προβλέπουν για τις καιρικές συνθήκες τα Μερομήνια. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας που ασχολείται με την ανάλυση τους παρουσίασε μία πρόβλεψη.

Με βάση αυτή αναμένεται να δούμε χιόνι ακόμη και στα πεδινά της Αττικής. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Νοεμβρίου έχει αρχίσει να πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία, ενώ ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πολλές περιοχές.

Η πρόβλεψη αναφέρει ότι το Δεκέμβριο η θερμοκρασία θα πέφτει σταδιακά από τον Βορρά και υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν πολλές χιονοπτώσεις μέχρι και τα πεδινά τμήματα των ανατολικών περιοχών. Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί βοριάδες θα πλήξουν το Αιγαίο και θα υπάρξουν αρκετές βροχοπτώσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης.

Αυτά τα μέσα του Δεκέμβρη και συγκεκριμένα 16 με 17 έως και το τέλος, θα έχουμε σε όλη τη χώρα παρατεταμένο πολικό ψύχος και κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια και στα ανατολικά σε όλους τους νομούς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τον Βορρά μέχρι και την Κρήτη, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Γενικώς, κακές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες!

Σάκης Αρναούτογλου: Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στην Πάρνηθα – Τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό των Χριστουγέννων

Μεγάλη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα (19/12) με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως ίσως πέσουν και κάποια χιόνια στην Πάρνηθα, ενώ η εικόνα για τον καιρό των Χριστουγέννων φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως από την Κυριακή θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας και μέχρι τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα πέσει 10 με 12 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, δείτε τι καιρό «βλέπουν» τα Μερομήνια για κάθε μήνα και εποχή - Πότε θα το... στρώσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Τη Δευτέρα, λοιπόν, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και στα 9 Μποφόρ, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην ορεινή Θεσσαλία, τα ορεινά της Στερεάς, όπως επίσης και στα βουνά της Εύβοιας και σε εκείνα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Μάλιστα, κάποια χιόνια θα πέσουν και σε μεγάλο υψόμετρο στην Πάρνηθα.

Όσο για τον καιρό των Χριστουγέννων, τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει κάτι ιδιαίτερο. Μάλιστα, ο καιρός θα είναι «μαλακός» και οι ψυχρές μάζες που έχουν συσσωρευτεί στη βορειοανατολική Ευρώπη δεν δείχνουν να έρχονται προς την περιοχή μας τα Χριστούγεννα.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share