Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Δεν αντέχω άλλο», φώναζε ο 34χρονος! Το χρονικό της τραγωδίας στο Ηράκλειο με το αεροσκάφος

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης

16 Δεκεμβρίου 2022 12:00
«Δεν αντέχω άλλο», φώναζε ο 34χρονος! Το χρονικό της τραγωδίας στο Ηράκλειο με το αεροσκάφος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρωί της Πέμπτης, ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα κοντά στο Κάκο Όρος. Από τη συντριβή έχασε τη ζωή του ένας 68χρονος άνδρας από την Ινδονησία. Ο 34χρονος συνεπιβάτης του είναι καλά στην υγεία του.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος απογειωνόταν στις 10 το πρωί της Πέμπτης όταν αντιμετώπισε πρόβλημα. Το αεροσκάφος Pilatus εξέπεμψε σήμα κινδύνου μόλις δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οι άνθρωποι που βλέπουν το αεροσκάφος να κατεβαίνει και να πέφτει στη θάλασσα φοβούνται. Έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει.

Δύο άνθρωποι επέβαιναν σε ένα μικρό αεροπλάνο όταν αυτό συνετρίβη στο νερό. Ένας αστυνομικός και κάποιοι δύτες μπήκαν στο νερό για να τους σώσουν. Το αεροπλάνο βυθιζόταν όταν έφτασαν εκεί.

Ο άνδρας είπε ότι ο επιβάτης του αισθάνθηκε αδιαθεσία αμέσως μετά την απογείωση του αεροπλάνου. Προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά έχασε κατά λάθος τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν με ΚΑΡΠΑ για να κρατηθεί στη ζωή, ο 68χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Στον αντίποδα, ο 34χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, από όπου ωστόσο έλαβε εξιτήριο μερικές ώρες αργότερα.

«Δεν αντέχω άλλο», φώναζε ο 34χρονος! Το χρονικό της τραγωδίας στο Ηράκλειο με το αεροσκάφος

Από το Μαυροβούνιο στην Αίγυπτο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μονοκινητήριο, στο οποίο επέβαιναν ένας 34χρονος από τη Νότια Αφρική κι ένας 68χρονος από την Ινδονησία, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του προχθές το βράδυ από την Ποτγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Τελικός προορισμός του αεροσκάφους ήταν το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο.

"Το είδαμε να πέφτει"

"Είδαμε το αεροπλάνο να έχει πέσει στη θάλασσα, και κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις άμεσα μαζί με την πυροσβεστική μονάδα, οχήματα δικά μας και άνδρες, και καταφέραμε να προσεγγίσουμε βρίσκοντας ένα άτομο που κολυμπούσε και είναι διασωθέν. Με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου και του ελικόπτερου που επιχειρούσε, συνεχίστηκε η έρευνα και η διάσωση των ατόμων", δήλωσε χθες στην "ΚΡΗΤΗ TV” ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ. Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς.

«Δεν αντέχω άλλο», φώναζε ο 34χρονος! Το χρονικό της τραγωδίας στο Ηράκλειο με το αεροσκάφος

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βούτηξε να τους σώσει

Δύο δύτες της 3ης ΕΜΑΚ και ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης Γιάννης Κουρούπης βούτηξαν στη θάλασσα και κολύμπησαν προς τους δύο άνδρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρούπης στην "ΚΡΗΤΗ TV”, "ακούμπησα το μπράτσο του και ήταν "πέτρα”, είχε σκληρύνει πάρα πολύ από την προσπάθεια και πραγματικά βυθιζόταν… δεν μπορούσε άλλο να κολυμπήσει. Ήταν σε κατάσταση σοκ, είχε υποθερμία κι έτρεμε. Φώναζε ότι "I’m done”!". Μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV”, ο κ. Κουρούπης ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή "νιώθεις τον κίνδυνο αλλά τον βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Εκείνη τη στιγμή σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή, κι έκανα αυτό που θα ήθελα να έκαναν για μένα εάν βρισκόμουν στην αντίστοιχη θέση!".

"Δεν έχει σημασία πόσο κουραστήκαμε… Αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας. Το θέμα ήταν να είχαμε ένα αίσιο αποτέλεσμα και για τους δύο ανθρώπους", ανέφερε με νόημα ο κ. Κουρούπης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share