Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Φρίκη στην Κόρινθο: Απόπειρα ομαδικού βιασμού - Προφυλακίστηκαν δυο από τους πέντε μαθητές (Video)

Οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

16 Δεκεμβρίου 2022 11:03
Φρίκη στην Κόρινθο: Απόπειρα ομαδικού βιασμού - Προφυλακίστηκαν δυο από τους πέντε μαθητές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακρίτρια και εισαγγελέας Κορίνθου αποφάσισαν, με σύμφωνη γνώμη τους, την προφυλάκιση δυο εκ των πέντε μαθητών ηλικίας 13 έως 15 ετών που κατηγορούνται για την απόπειρα ομαδικού βιασμού μιας 14χρονης μαθήτριας σε Γυμνάσιο – Λύκειο της Κορίνθου. Είχε προηγηθεί η μαραθώνια απολογία των ανηλίκων.

Οι υπόλοιποι τρεις μαθητές έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα αφορούν την εμφάνιση τους σε Αστυνομικό Τμήμα και ίσως αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Μαραθώνια απολογία

Η απολογία των πέντε κατηγορουμένων που ξεκίνησε χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι διακόπηκε στη μία περίπου τα μεσάνυχτα, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, οπότε αναμένονται τόσο η ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης και η εξέταση των μαρτύρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επίθεση στο 14χρονο κορίτσι εκδηλώθηκε εντός σχολικού χώρου και σχολικού ωραρίου. Το κορίτσι που είναι σοκαρισμένο, μεταφέρθηκε σε δομή στην Αθήνα για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να γίνει η μαρτυρία της κοπέλας για το τι ακριβώς συνέβη. Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν ύστερα από την καταγγελία της μητέρας της στις αρχές, οπότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της επίθεσης.

Αρνούνται τις πράξεις οι ανήλικοι μαθητές

Από την πλευρά των συνηγόρων των πέντε κατηγορουμένων μαθητών που ακολουθούν κοινή γραμμή υπεράσπισης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζεται ότι δεν έχουν τελεστεί οι πράξεις που τους αποδίδονται, οι μαθητές απλώς έπαιζαν με τη δεκατετράχρονη και δεν προχώρησαν σε κάτι άλλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share