Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρίκη στην Κόρινθο: Απόπειρα ομαδικού βιασμού σε σχολείο - Συνέλαβαν 5 ανήλικους μαθητές

Ακόμη ένα τραγικό γεγονός στη μακρά λίστα τέτοιων περιστατικών στη χώρα

15 Δεκεμβρίου 2022 16:26
Φρίκη στην Κόρινθο: Απόπειρα ομαδικού βιασμού σε σχολείο - Συνέλαβαν 5 ανήλικους μαθητές
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεξουαλική παρενόχληση από συμμαθητές της κατήγγειλε μια 14χρονη μαθήτρια στην Κόρινθο. Το σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (14/12) στο 1ο Λύκειο Κορίνθου. Το ανήλικο κορίτσι, βρισκόταν στο προαύλιο κατά τη διάρκεια διαλείμματος, όταν πέντε συμμαθητές της, ηλικιών από 13 έως 16, άρχισαν να την θωπεύουν σε στήθος και γεννητικά όργανα.

Σε κατάσταση σοκ, η 14χρονη έβαλε τις φωνές, αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει. Αφού ενημέρωσε τους γονείς της και τη διεύθυνση του σχολείου, οι πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για απόπειρα βιασμού. Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία και για τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Με ψεύτικο προφίλ προσέγγιζε πελάτες ο «Μιχάλης» - Είχε «βρεθεί» με την ανήλικη λέει ο Απόστολος Λύτρας (Video)

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του αποκαλούμενου ως «Μιχάλη» για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, ο συνήγορος της μητέρας της Απόστολος Λύτρας σημειώνει πως ο 57χρονος συλληφθείς φέρεται να είχε «βρεθεί» με το κορίτσι.

Για τον 57χρονο, που σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει η 12χρονη, είχε ρόλο αντίστοιχο με τον 53χρονο στο κλείσιμο των ραντεβού, ο κ. Λύτρας αναίρεσε όσα ακούγονταν έως τώρα ότι δεν τον έχει δει από κοντά η ανήλικη, λέγοντας πως και εκείνος, που είναι πατέρας μιας κόρης 5 ετών, είχε «βρεθεί» με την ανήλικη.

Έστρεψε τα βέλη του προς τη Δικαιοσύνη

Ο Απόστολος Λύτρας επανέλαβε πως η μητέρα της 12χρονης δεν είχε καμία εμπλοκή σε όσα αποκαλύπτονται ότι βίωνε το κορίτσι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παιδί τα έχει αποσαφηνίσει όλα, ενώ παράλληλα έστρεψε τα βέλη του προς τη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι έχει καθυστερήσει πολύ να εξεταστεί το αίτημα της 37χρονης για παύση της προσωρινής κράτησής της.

Ψεύτικο προφίλ στα social media

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος φέρεται να συνόδευε τη 12χρονη στα ερωτικά ραντεβού που της έκλεινε ο Ηλίας Μίχος, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ,το «Μιχάλης» είναι ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνεί με τη 12χρονη αλλά και με υποψήφιους πελάτες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του «Μιχάλη»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του Μιχάλη αναφέρει:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες σήμερα (14-12-2022) στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 57χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο πρόσωπο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα.

Ο 57χρονος κατηγορείται ότι προέβη στις ανωτέρω πράξεις από το μήνα Απρίλιο έως το μήνα Αύγουστο του έτους 2022. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική και έπειτα ανακριτική αρχή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share