Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμός Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Εισηγείται την προφυλάκιση του αστυνομικού ο εισαγγελέας - Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο (Video)

Του σταμάτησαν τα φάρμακα οι γιατροί για να δουν πώς θα αντιδράσει

12 Δεκεμβρίου 2022 12:54
Πυροβολισμός Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Εισηγείται την προφυλάκιση του αστυνομικού ο εισαγγελέας - Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Δείτε επίσης: Το τραβάει στα άκρα ο παππούς του 16χρονου Ρομά - «Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες με την έκδοση βουλεύματος.

Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο Ρομά - Του σταμάτησαν τα φάρμακα οι γιατροί για να δουν πώς θα αντιδράσει

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 16χρονο Ρομά, μία εβδομάδα μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Παράλληλα, μπορεί ο πατέρας του 16χρονου Ρομά που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πυροβολισμό να ζήτησε συγγνώμη επειδή απείλησε τα παιδιά του αστυνομικού που κατηγορείται για το περιστατικό, όμως ο παππούς του νεαρού κρατά τελείως διαφορετική στάση.

Ο ανήλικος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και χθες (11/12) σταμάτησε η φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς για να δουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός και ο εγκέφαλός του σύμφωνα με το Mega.

Μετά την Πέμπτη και τα επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο η οργή για τον πυροβολισμό του 16χρονου παραμένει. Την Πέμπτη 15/12 αναμένεται να γίνει το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ο αστυνομικός, ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share