Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νέο σύστημα κακοκαιρίας από την Χριστίνα Σούζη: «Είσοδος βροχών και πάλι στη χώρα από...»

Προειδοποίηση από τη γνωστή μετεωρολόγο

12 Δεκεμβρίου 2022 12:14
Νέο σύστημα κακοκαιρίας από την Χριστίνα Σούζη: «Είσοδος βροχών και πάλι στη χώρα από...»
Φωτογραφία αριστερά: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για νέο σύστημα βροχών και καταιγίδων στη χώρα, χωρίς όμως έντονα φαινόμενα, έκανε λόγο η Χριστίνα Σούζη στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ, σήμερα (12/12).

Η έμπειρη μετεωρολόγος μίλησε μεν για υποχώρηση των όσων είδαμε μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, ωστόσο στάθηκε στο υγρό σκηνικό που θα ακολουθήσει από την Τετάρτη (14/12) σε συγκεκριμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Δείτε επίσης: Επιφυλακτικός ο Τάσος Αρνιακός: «Μας έρχεται...» (Video)

Έντονη ανησυχία για τον Σάκη Αρναούτογλου: «Είναι εντυπωσιακό που το τελευταίο 24ωρο...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν κρύβει κατά καιρούς την ανησυχία του για τον καιρό και την κλιματική αλλαγή, μιλώντας για αυτή σε καθημερινή βάση και ενημερώνοντας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, που παρατηρήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο, με τις αντιθέσεις έντονες στην Ευρώπη, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προκαλεί... καιρικό μπέρδεμα.

«Εντυπωσιακά μεγάλες οι θερμοκρασιακές αντιθέσεις και σήμερα στην Ευρώπη ανάμεσα σε συνθήκες πλήρους χειμώνα και πολύ ήπιες, ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες:

Catarina,Madeira (Πορτογαλία) 26,9C νέο μηνιαίο ρεκόρ

Calarasi,Ρουμανία 21,3C νέο μηνιαίο ρεκόρ

25,3C στην Ελλάδα στα Χανιά

16,1 C στη Μολδαβία».

«Πολικό εξπρές» από τα Μερομήνια: «Ψύχος και πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στον Δεκέμβρη σε αυτές τις περιοχές»

Τσουχτερό κρύο και χιόνια έρχονται μέσα στο Δεκέμβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια! Για άλλη μια φορά λοιπόν μας προειδοποιούν για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και στα πεδινά της Αττικής.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στα…. ύψη. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Βαδίζοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Αττική ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share