Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Gaia»: Μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα Χανιά

Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες

11 Δεκεμβρίου 2022 13:36
Κακοκαιρία «Gaia»: Μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα Χανιά
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους πολίτες που βρίσκονται στα Χανιά για την κακοκαιρία Gaia, που πλήττει από το πρωί και την Κρήτη.

Δείτε επίσης: «Βαριά» καμπάνα του Σάκη Αρναούτογλου: «Ριπές τυφώνα στην χώρα, ο άνεμος έφτασε τα...»

Το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι από την Πολιτική Προστασία και έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι έως και το βράδυ της Κυριακής (11/12). Μέσω του μηνύματος καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις ενώ στο σχετικό σύνδεσμο υπάρχουν οδηγίες αυτοπροστασίας.

Μήνυμα 112 στα Χανιά

Ανακοίνωση για επιδείνωση του καιρού, εξέδωσε και η Πολιτική Προστασία Χανίων προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες.

Αγριεύει κι άλλο η "Gaia": Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι το βράδυ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το πρωί της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία «Gaia» προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας έως και τη νύχτα της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα ισχυρά φαινόμενα που έχουν αρχίσει να σημειώνονται θα συνεχιστούν την Κυριακή (11-12-2022):

α. μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας

β. μέχρι το απόγευμα, στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά

γ. από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

δ. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη

ε. από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα, στα Δωδεκάνησα

undefined

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται τη νύχτα προς την Κυριακή (11-12-2022) να είναι ιδιαίτερα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα.

Κρούει τον κώδωνα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Έρχονται δύσκολες ώρες με ένα περίεργο κοκτέιλ - Σε όλη την Ελλάδα...»

Ο Γιάννης Καλλιάνος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με τις ώρες που έρχονται να είναι αρκετά δύσκολες ως προς τις καιρικές συνθήκες για πολλές περιοχές της χώρας, με τον Σάκη Αρναούτογλου επίσης να προειδοποιεί.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, βροχές α έχουν οι περισσότερες περιοχές της επικράτειας, με κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις.

  • Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες
  • Φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας
  • Πιθανές καταιγίδες και στην Αττική
  • Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων
  • Ισχυροί νοτιάδες έως και 8-9 μποφόρ στα πελάγη
  • Σκόνη από την Αφρική κυρίως στα κεντρικά και νότια
  • Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (18-20°C)

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, με τοπικές βροχές και θερμοκρασία στους 12 με 19 βαθμούς Κελσίου, νοτιάδες 7-8 μποφόρ, ακόμα και 9 μποφόρ.

Στις περιοχές της Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν τοπικές βροχές, η θερμοκρασία στους 12 με 19 βαθμούς Κελσίου και ανέμους νοτιάδες έντασης έως και 6 μποφόρ.

Κακοκαιρία «Gaia»: Μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Κακοκαιρία «Gaia»: Πρόσκαιρα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Ήπειρο από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Τα περισσότερα αφορούν σε φερτά υλικά και πέτρες που καταλήγουν στο οδόστρωμα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (10/12) οι κάτοικοι της Ηπείρου έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας, για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει κινητοποιήσει οκτώ μηχανήματα για την αποκατάσταση τους σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Ζαγόρι και Λάκκα Σουλίου.

Κλειστή για τα πλοία ανοιχτού τύπου είναι από τη νύχτα η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας καθώς στα ανοιχτά επικρατούν άνεμοι 8-9 μποφόρ, ενώ εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου. Από τις 07:00 το πρωί δεν εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσας – Παξών.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι το Κυριακή το μεσημέρι η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί, για αυτό και η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή όλων και ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Καιρός – Κακοκαιρία Gaia: Κλειστοί δρόμοι στην Κέρκυρα – Απαγορευτικό απόπλου για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Η κακοκαιρία Gaia έρχεται και η Κέρκυρα παίρνει τα μέτρα της. Τι αποφασίστηκε μετά από συνεδρίαση για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή…

Επί ποδός βρίσκονται στην Περιφέρεια Ιονίου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού και των έντονων καιρικών φαινομένων, που θα πλήξουν την περιοχή από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δήμους, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές.

Στην ίδια ανακοίνωση, πέραν των συστάσεων προς τους πολίτες, ενημερώνονται οι κάτοικοι της Κέρκυρας πως ορισμένοι δρόμοι οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες, έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share