Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11/12)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

11 Δεκεμβρίου 2022 07:34
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11/12)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Κυριακή 11/12! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Τώρα Μαζί». Την ίδια στιγμή, «θύελλα» έχει ξεσηκώσει η υπόθεση της Εύας Καϊλή με τις καταιγιστικές της εξελίξεις.

Καιρός σήμερα 11/12: Κυριακή... κατακλυσμού στους ρυθμούς της Gaia - Σήμα κινδύνου από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Καιρός σήμερα: Στους... ρυθμούς της κακοκαιρίας Gaia θα κινηθούμε σήμερα Κυριακή (11/12) με σημαντική επιδείνωση του καιρού, που ήδη παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις προμεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Στερεά και τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου, θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς έως 8 μποφόρ. Από το αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 και τοπικά στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες πιθανώς έως 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πού ζητά μεγάλη προσοχή ο Αρναούτογλου

Ιδιαίτερη προσοχή ζητά ο Σάκης Αρναούτογλου, ειδικά για τους ανέμους στη Βόρεια Ελλάδα, προειδοποιώντας ακόμη και τους ιδοκτήτες σκαφών να μεριμνήσούν.

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ - ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του poseidon.hcmr.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2-2,5 μέτρα στις ακτές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής και τα 3 με 3,5 μέτρα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης!!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη για καλό και για κακό οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους των παραπάνω θαλάσσιων περιοχών να μεριμνήσουν άμεσα για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών,

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου», αναφέρει.

Γενικευμένη κακοκαιρία βλέπει ο Καλλιάνος

Βροχές θα έχουν οι περισσότερες περιοχές της επικράτειας, με κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Πιο αναλυτικά, στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά τμήματα, δηλαδή από την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, ακόμα και την Εύβοια και τις Σποράδες, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη, κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι άστατος.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν με τοπικές βροχές και θερμοκρασία στους 12 με 19 βαθμούς Κελσίου, νοτιάδες 7-8 μποφόρ, ακόμα και 9 μποφόρ.

Στις περιοχές της Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν τοπικές βροχές, η θερμοκρασία στους 12 με 19 βαθμούς Κελσίου, νοτιάδες έντασης έως και 6 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες, την Δευτέρα και την Τρίτη θα επιμείνουν τα υπολείμματα της κακοκαιρίας στα δυτικά, στα νότια τμήματα της χώρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share