Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Κατεβάζει» κρύο ο Τάσος Αρνιακός: «Μας εγκαταλείπει ο φθινοπωρινός καιρός μέχρι και...»

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που βρίσκεται μπροστά μας

9 Δεκεμβρίου 2022 23:25
«Κατεβάζει» κρύο ο Τάσος Αρνιακός: «Μας εγκαταλείπει ο φθινοπωρινός καιρός μέχρι και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προειδοποίηση για καιρικά φαινόμενα που θα παραπέμπουν περισσότερο στις συνθήκες χειμώνα που επικρατούν στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη και όχι στο φθινοπωρινό σκηνικό των τελευταίων ημερών έκανε ο Τάσος Αρνιακός, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σάκης Αρναούτογλου: «SOS με νοτιάδες έως 11 μποφόρ και ραγδαία είσοδο βροχών»

Σαββατοκύριακο με έντονα καιρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου (10/12) θα έχουμε βροχές στα ΒΔ και τα βόρεια της χώρας, ενώ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε ένα «άνοιξε - κλείσε» του καιρού.

Από το μεσημέρι και μετά, στα ΒΔ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα έχουμε καταιγίδες και χρειάζεται προσοχή. Από το βράδυ θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση σε όλη την δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά, στους 19 στο Ιόνιο και τους 13-14. Επιδείνωση του καιρού με θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα. Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. στα ΒΔ.

Δείτε επίσης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Βροχές, χαλάζι και καταιγίδες - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Στην Αττική συννεφιά και βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μουντό το σκηνικό και βροχές από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς και οι άνεμοι 5-7 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός χαλάει περισσότερο με περισσότερες βροχές. Ειδικότερα, έντονα καιρικά φαινόμενα θα έχουμε στη Δυτική Ελλάδα και από την Δράμα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 10-11 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς στα κεντρικά, στους 17 στο Ιόνιο και στους 14 στα βόρεια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος στη ΒΔ Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός ανοίγει. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς στα κεντρικά, στους 12 στα βόρεια και στους 17 στο Ιόνιο.

Την Τρίτη βροχές θα έχουμε στα ανατολικά και θα επιστρέψουν στα δυτικά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουμε στην ορεινή Ήπειρο. Η θερμοκρασία στους 13 στα κεντρικά, στους 15 στα δυτικά και στους 7 με 11 βαθμούς στα βόρεια.

Την Τετάρτη νέο σύστημα θα δώσει νέες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 στα κεντρικά, στους 16 στα δυτικά, στους 7 με 10 βαθμούς στα βόρεια. Κατά τον Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο, μια νέα θερμή μάζα θα ζεστάνει εκ νέου την χώρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share