Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Με τις καραμπίνες στα χέρια οι Ρομά - Βίντεο ντοκουμέντο από τα σοβαρά επεισόδια με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ακούγονται πυροβολισμοί στον οικισμό της Αγίας Σοφίας

9 Δεκεμβρίου 2022 18:32
Θεσσαλονίκη: Με τις καραμπίνες στα χέρια οι Ρομά - Βίντεο ντοκουμέντο από τα σοβαρά επεισόδια με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια με Ρομά σημειώνονται στον οικισμό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει η οικογένεια του 16χρονου που χαροπαλεύει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με βίντεο - ντοκουμέντο του grtimes.gr, στην περιοχή ακούγονται πυροβολισμοί, με αστυνομικούς να οπισθοχωρούν για να καλυφθούν. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτηρούν την κατάσταση, ακούγονται τρεις συνεχόμενες ριπές.

Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμός 16χρονου: «Έριξα χαμηλά και τις δύο φορές» - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος αστυνομικός (video)

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Νωρίτερα, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο. Έτσι ελήφθη η απόφαση να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει σχετικά με την προφυλάκισή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καλείται πλέον εντός πέντε εργάσιμων ημερών να άρει την παραπάνω διαφωνία. Ως τότε, όπως προβλέπει η Ποινική Δικονομία, θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο 34χρονος αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, ο οποίος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Νέα αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι

Νωρίτερα, η αστυνομία πραγματοποίησε νέα επιχείρηση πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία σε καταυλισμούς στο Μενίδι, στο πλαίσιο των «προληπτικών ενεργειών» αποτροπής των επεισοδίων που σημειώνονται εδώ και μέρες σε όλη τη χώρα. Στην εν λόγω επιχείρηση έλαβαν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής (9/12) είχε πραγματοποιηθεί νέα αστυνομική επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι, όπου έγιναν 13 προσαγωγές και μία σύλληψη για απείθεια κατά της Αρχής. Στις ίδιες περιοχές χθες, είχε γίνει ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ όπου και έγιναν 7 συλλήψεις για ναρκωτικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share