Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Ισχυρή «καμπάνα» από την Χριστίνα Σούζη: «Προσοχή σε όλη την χώρα από το απόγευμα του Σαββάτου, ασυνήθιστο για την εποχή...»

Προειδοποίηση από τη μετεωρολόγο

9 Δεκεμβρίου 2022 09:59
Ισχυρή «καμπάνα» από την Χριστίνα Σούζη: «Προσοχή σε όλη την χώρα από το απόγευμα του Σαββάτου, ασυνήθιστο για την εποχή...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικό της «καμπανάκι» χτύπησε η Χριστίνα Σούζη, η οποία ζήτησε μεγάλη προσοχή στις επόμενες ώρες σε όλη την χώρα, αναφορικά με τα φαινόμενα που θα επικρατήσουν.

Σύμφωνα με την έμπειρη μετεωρολόγο, σήμερα (9/12) θα υπάρξουν βροχές σε κάποιες περιοχές και στις άλλες συννεφιά, με τους ανέμους στα 6 μποφόρ και τη θερμοκασία στους 21 βαθμούς, ανεβαίνοντας το Σάββατο (10/12), στη διάρκεια του οποίου θα ενταθεί η κακοκαιρία και μέχρι την Κυριακή (11/12), από το απόγευμα της οποίας όμως θα περιοριστούν τα φαινόμενα, με τον Τάσο Αρνιακό να αναφέρει το τι περιμένουμε από την νέα εβδομάδα.

Κακά μαντάτα για τα Μερομήνια 2022: «Μέχρι τις 21/12...» - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Για ήπιο καιρό μέχρι τις 20, 21 Δεκεμβρίου, αλλά μετά «λευκά» Χριστούγεννα κάνουν λόγο τα Μερομήνια 2022.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας έκανε την πρόβλεψή του αναφορικά με τον καιρό μέσα στις γιορτές.

«Μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, εγώ υπολογίζω πέντε μέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος. Δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο από πλευράς χιονοπτώσεων, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας», είπε αρχικά ο κ. Χατζηγρίβας.

«Από κει και πέρα, όσον αφορά στα Μερομήνια, τα σημάδια ήταν έντονα. Μετά τις 20-21 του μήνα φαίνεται κακοκαιρία για τη χώρα μας και μάλιστα έντονη, η οποία θα περιλαμβάνει και χιόνια», ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει:

«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δούμε από τώρα, αλλά τα σημάδια ήταν ισχυρά για εκείνη την περίοδο».

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως, σύμφωνα πάντα με τα Μερομήνια, το χιόνι αναμένεται να πέσει και στα πεδινά της χώρας.

Αναφορικά με την Πρωτοχρονιά ο κ. Χατζηγρίβας είπε πως τον Ιανουάριο ο καιρός θα εξελιχθεί όπως τον Δεκέμβριο.

«Οι πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο θα κυλίσει στο ίδιο στυλ με τον Δεκέμβριο. Υποτροπές θα έχουμε από τις 18-19 Ιανουαρίου και μετά. Ψύχος για τη χώρα μας μπορούμε να περιμένουμε μετά τις 18 Ιανουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει:

«Ο Φεβρουάριος θα είναι πιο γλυκός, αλλά το διάστημα 18-19 Φεβρουαρίου μπορεί να έχουμε ακόμα μια μεγάλη κακοκαιρία».

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share