Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έξαλλη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

8 Δεκεμβρίου 2022 18:15
Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η γεμάτη ένταση συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών και του νομοσχεδίου που κατατέθηκε. Στην δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα και στην τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα πνεύματα οξύνθηκαν και τελικά ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε ξανά τον λόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ωστόσο είθισται να μιλά τελευταίος ως πρωθυπουργός της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίμονα από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζοντας πως είναι «πολύ σημαντικό εθνικό ζήτημα». Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό, με επιτακτικό ύφος, να απαντήσει άμεσα όσο ο ίδιος βρισκόταν στο βήμα της Βουλής. «Όταν τελειώσετε, όταν κατεβείτε κάτω» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αρχικά είπε «δεν κατεβαίνω» και ζητούσε απάντηση για να συνεχίσει, τελικά διέκοψε την δευτερολογία του, κατέβηκε από το βήμα και έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό για να απαντήσει. Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι εφόσον μιλούσε για τρίτη φορά ο πρωθυπουργός τότε δεν θα μπορούσε να του ξαναδώσει τον λόγο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι βάσει του κανονισμού έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιαδήποτε στιγμή θέλει τον λόγο, χωρίς να αρνείται ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για πιθανή παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και αποχώρησε από το Κοινοβούλιο, γεγονός που προκάλεσε έκρηξη. Για δέκα περίπου λεπτά, ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ οι βουλευτές του ΣYΡΙΖΑ φώναζαν «ντροπή» και «αίσχος».

Τελικά, αρκετή ώρα μετά, χωρίς τον πρωθυπουργό στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και έκανε την εξής δήλωση: «Από την ΕΥΠ, όχι από κακόβουλο λογισμικό. Φρόντισε να μην απαντήσει. Είναι κρίσιμη η στιγμή. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια της χώρας. Δεν έδωσε απάντηση, επειδή του ζήτησα την παραίτηση. αν αποδειχτεί ότι ψεύδεται. Δεν μπορούμε να συζητάμε με όρους πολεμικής επικοινωνίας., Η στιγμή της αποχώρησής του θα τον ακολουθεί για πάντα».

Μητσοτάκης σε Τζανακόπουλο - «Πρέπει να ντρέπεσαι»

Νωρίτερα, οξύ ήταν το κλίμα στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12). Συγκεκριμένα, «σκληρούς» χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος στη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού όταν ο τελευταίος διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι ο ίδιος δεν παρακολουθούσε ούτε γνώριζε για παρακολουθήσεις των υπουργών του αλλά και των ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή με φωνές και κραυγές από εκατέρωθεν «στρατόπεδα».

Ολα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σε υψηλούς τόνους: «Λέτε γνώριζε ο Πρωθυπουργός ή όχι. Προσέξτε, για παρακολουθήσεις για τις οποίες δεν έχουμε κανένα απολύτως στοιχείο αν έγιναν ή όχι. Εχω το δικαίωμα να αμφισβητώ τη λίστα του Predator γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ενώ περιλαμβάνονται συγγενείς μου, η γραμματέας μου. Άρα έμενα ήθελε κάποιος να παρακολουθεί. Άρα παρακολουθούσα εγώ τον εαυτό μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share