Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

13 περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα σήμερα (8/12) - Οι ώρες που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Πού θα πέσει ο διακόπτης;

8 Δεκεμβρίου 2022 11:45
13 περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα σήμερα (8/12) - Οι ώρες που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ
Πηγή φωτογραφίας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς ρεύμα για μερικές ώρες θα αναγκαστούν να μείνουν μερικές περιοχές της Αττικής και στο κέντρο Πειραιά και Αθήνας σήμερα καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.

Όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Δείτε επίσης: «Μας έκοψαν το ρεύμα και δεν έχω τσάντα για το σχολείο - Θα πηγαίνω με τα βιβλία μου αγκαλίτσα»

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:

 • Aθήνα
 • Πειραιάς
 • Αγιά Βαρβάρα
 • Ίλιον
 • Μέγαρα
 • Παιανία
 • Κερατσίνι
 • Βύρωνας
 • Σπατα - Λούτσα
 • Καλλιθέα
 • Υμηττός
 • Αίγινα
 • Άνω Λιόσια

Δείτε τον πίνακα του ΔΕΔΔΗΕ:

Διακοπές ρεύματος σε 13 περιοχές της Αττικής

Διακοπές ρεύματος σε 13 περιοχές της Αττικής

Διακοπές ρεύματος σε 13 περιοχές της Αττικής

Μην κάνετε το λάθος: Πόσο ρεύμα καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Ο Νοέμβριος τελειώνει και πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται το στόλισμα του χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκτός όμως από το ερώτημα «πότε το στολίζουμε;», φέτος ειδικά έχει προκύψει και ένα ακόμα: «Πόσο ρεύμα καίνε τα λαμπιόνια;».

Τα τελευταία χρόνια σκεφτόμασταν μονάχα το κόστος της αγοράς του, αλλά και πόσο κάνουν τα στολίδια ή και τα λαμπιόνια, αλλά σχεδόν κανείς δεν αναρωτιόταν τι αντίκτυπο έχουν στον λογαριασμό ρεύματος.

Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς πολύχρωμα λαμπάκια και στολισμό δεν γίνονται, μπορείτε εδώ να δείτε πόσο θα σας κοστίσει το στόλισμα.

Υπολογίστε εύκολα πόσο ρεύμα καίτε για τα λαμπιόνια

Κάθε κουτί με λαμπιόνια έχει πάνω τα Watt. Για παράδειγμα, 500 Watt. Εάν διαιρέσετε το 1.000 προκύπτουν τα κιλοβάτ, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση έχουμε 0,5 κιλοβάτ. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάζετε το 0,5 (τα κιλοβάτ) με τις ώρες που λειτουργούν τα λαμπάκια (π.χ. 10 ώρες την ημέρα) και έχουμε αποτέλεσμα 5. Πολλαπλασιάζετε στη συνέχεια το 5 με την τιμή του μέσου κόστους κιλοβατώρας του παρόχου σας και το αποτέλεσμα που θα βγει είναι η ημερήσια κατανάλωση για να έχετε αναμμένα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Πόσο κοστίζουν

Ολοένα και περισσότεροι προσανατολίζονται στα φωτάκια LED που είναι πιο φωτεινά από τα παλιά κλασικά, τα πυρακτώσεως, αλλά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, και καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα.

Ωστόσο, είναι πιο ακριβά. Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν σειρές με 100 λαμπάκια τεχνολογίας LED με προγράμματα που καθορίζουν πώς θα αναβοσβήνουν, με την τιμή τους από 11,99 ευρώ να έχει πάει φέτος στα 19,90 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ρεύμα, οι διαφορές ανάμεσα στην κατανάλωση που έχουν οι λάμπες LED με τις κλασσικές λάμπες είναι χαοτικές, με τα παλιάς τεχνολογίας λαμπάκια για ένα μέσο σπίτι να φτάνει το 1 ευρώ την ημέρα όταν τα LED φτάνουν το 1 ευρώ τον μήνα.

Πότε στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο - Πόσο κοστίζει

Παραδοσιακά, το στόλισμα του δέντρου και του σπιτιού γίνεται του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου, όμως τις τελευταίες χρονιές οι περισσότεροι στολίζουν από πολύ νωρίτερα, γύρω στα μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Ένα δέντρο 180 εκατοστών που πέρυσι το βρίσκαμε στα 79,98 ευρώ, εφέτος έχει φτάσει τα 99,97 ευρώ. Ένα μικρότερο των 150 εκατοστών πέρυσι είχε 35 ευρώ περίπου και τώρα είναι στα 47,99 ευρώ.

Αυξήσεις υπάρχουν και σε στολίδια με κορυφή που προτιμούν πολλοί καταναλωτές σε σχήμα αστέρι, να φτάνει τα 3,90 ευρώ από τα 3 ευρώ ενώ στην αγορά υπάρχουν κορυφές όπως θα πουν οι έμποροι από 0,60 ευρώ έως και μεταλλικές με 90 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share