Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

"Σκωτσέζικο" ντους από τον Τάσο Αρνιακό - "Για 4 ημέρες θα..." - Ανατρέπεται το σκηνικό του καιρού

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

8 Δεκεμβρίου 2022 10:49
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πλήρη ανατροπή του καιρικού τοπίου μίλησε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στο "Καλημέρα Ελλάδα" το πρωί της Πέμπτης (8/12). Με την ευκαιρία, δείτε την σοκαριστική εξέλιξη με τα Μερομήνια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίστούν και σήμερα στα περισσότερα σημεία της χώρας, ενώ στην Ατττική θα αγγίξουν τους 19 βαθμούς. Ωστόσο, το τοπίο θα ανατραπεί από την Κυριακή με ένα ψυχρό κύμα να καλύπτει ολόκληρη την χώρα και τις καταιγίδες με τα χιόνια να δίνουν το "παρών".

Απόλυτη συμφωνία του Τάσου Αρνιακού με τα Μερομήνια: «Ο καιρός από τις 20 Δεκεμβρίου και όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα...»

Ο Τάσος Αρνιακός είχε μια... ιδιαίτερη συνάντηση στον αέρα του ΑΝΤ1, καθώς από την άλλη πλευρά μίλησε ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ένας εκ των κύριων εκφραστών για τα Μερομήνια, την πρακτική δηλαδή πρόγνωση του καιρού.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε, αρχικά, για τις επόμενες ημέρες και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν, τονίζοντας πως μέχρι την Κυριακή (11/12) δε θα έχουμε πολλά φαινόμενα και ο καιρός θα είναι... απριλιάτικος, με τον Γιάννη Καλλιάνο πάντως να αναφέρεται σε ένα ισχυρό «κοκτέιλ».

Η μόνη περιοχή, που μπορεί να κινδυνεύσει, είναι η Δυτική Ελλάδα, έχοντας ήδη διαβρωμένο το έδαφός της. Από την νέα εβδομάδα θα δούμε μια πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα, όμως από την επόμενη Τετάρτη (14/12) κι έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι, μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου.

Η ανάλυση των Μερομηνίων και το σημείο συμφωνίας με το μετεωρολόγο

Σε αυτό το σημείο συμφώνησε και ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας. Αφού, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως τα Μερομήνια δεν είναι μια κανονική πρόγνωση, όπως πολλοί σπεύδουν να παρεξηγήσουν, υπογράμμισε επίσης πως ο καιρός θα είναι ήπιος έως τις 20-21 Δεκεμβρίου.

Μετά τις μέρες αυτές, όμως, και πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, θα έρθει κακοκαιρία έντονη και... γιορτές στα λευκά. Την Πρωτοχρονιά, όμως, ο καιρός θα είναι πιο μαλακός και ψύχος θα περιμένουμε πάλι μετά το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου, κάτι που θα ισχύσει μέχρι και τον Μάρτιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share