Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικά μαντάτα φέρνουν τα Μερομήνια: «Μπαίνοντας το 2023 θα επικρατήσει στη χώρα...»

Βαρύς χειμώνας εν όψει...

8 Δεκεμβρίου 2022 10:22
Σοκαριστικά μαντάτα φέρνουν τα Μερομήνια: «Μπαίνοντας το 2023 θα επικρατήσει στη χώρα...»
Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ&ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια είναι ένας τρόπος να προβλεφθεί μακροπρόθεσμα ο καιρός και αρκετές φορές προσεγγίζουν την πραγματικότητα, προειδοποιώντας μας παραπάνω από έγκαιρα.

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, ο καιρός τον Οκτώβριο αναμένεται να είναι βροχερός, ειδικά από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά, ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο.

Τον Δεκέμβρη, αναμένεται να επικρατήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγρίβα όσον αφορά το αυτό το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Επάνοδος κακοκαιρίας από την Χριστίνα Σούζη - «Σαββατοκύριακο με βροχές σε περιοχές που...»

Έτσι θα ξεκινήσει το 2023

Τον Ιανουάριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όπως φαίνεται από την ανάλυσης των Μερομηνίων θα είναι τα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Εφιαλτικά Μερομήνια: Θα «πνιγούμε» στο χιόνι μέσα στον Δεκέμβριο! Στην κατάψυξη και η Αττική, τρομερές θερμοκρασίες!

Τσουχτερό κρύο και χιόνια έρχονται μέσα στο Δεκέμβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια! Για άλλη μια φορά λοιπόν τα Μερομήνια μας προειδοποιούν για αυτό, που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και στα πεδινά της Αττικής.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στα…. ύψη. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Αττική ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share