Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: «Είναι νεκρό το άτομο...» - Ο διάλογος της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων - Τι ποινές αντιμετωπίζει ο αστυνομικός

Αυτός είναι ο 16χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του - Είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών!

8 Δεκεμβρίου 2022 08:43
Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: «Είναι νεκρό το άτομο...» - Ο διάλογος της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων - Τι ποινές αντιμετωπίζει ο αστυνομικός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Στο φως της δημοσιότητας η επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς και την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η καταδίωξη διήρκησε δυόμιση λεπτά, ενώ στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός αναφέρει ότι ο οδηγός είναι νεκρός.

Η συνομιλία που έφερε στο «φως» τo MEGA:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Να σημειωθεί ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε πως ο ανήλικος έβαλε καύσιμα σε βενζινάδικο και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε όπως του ζήτησε η ΕΛΑΣ ενώ επιχείρησε να εμβολίσει τις μηχανές με τους αστυνομικούς.

Τι ποινές αντιμετωπίζει ο αστυνομικός

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ, ανέφερε πως «η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα».

«Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού. Κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα αδικήματα, την απόπειρα αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής. Με τον νέο νόμο ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει από ένα μέχρι 15 χρόνια φυλάκισης».

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα εξήγησε ότι «είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών ο οποίος έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτός τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν».

Αναφέρθηκε και στο θέμα του πυροβολισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος. Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;»

Τι δήλωσε ο πατέρας για τον αστυνομικό και το παιδί του

Ο πατέρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως πράγματι, ο γιος του ανέπτυξε ταχύτητα αντί να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών, ωστόσο τονίζει ότι υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να τον σταματήσουν καθώς είδαν ότι πρόκειται για ένα παιδί. Για την κατάσταση υγείας του γιου του είπε ότι παραμένει στα ίδια και συνεχίζει να κινδυνεύει η ζωή του.

Σχετικά με τους χειρισμούς που έκανε με το αυτοκίνητο ο 16χρονος, ο πατέρας του σημειώνει ότι από το υλικό από τις κάμερες φαίνεται πως μόλις πέρασε από το πρατήριο έκανε στροφή 180 μοιρών. «Τον ακολούθησαν δύο μηχανάκια και ανέβασε ταχύτητα. Συμφωνώ. Υπήρχαν, όμως, χιλιάδες άλλοι τρόποι να τον σταματήσουν».

Σε απάντηση στις δηλώσεις του συνηγόρου του αστυνομικού Αλέξη Κούγια ότι ο αστυνομικός έχει παιδιά ο πατέρας του 16χρονου είπε: «Όταν πυροβόλησε το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;».

Αυτός είναι ο 16χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του - Είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών!

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 16χρονου Ρομά ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του. Στη Θεσσαλονίκη το κλίμα είναι τεταμένο με τους συγγενείς να αγωνιούν για την έκβαση της υγείας του ανήλικου, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών.

Ο ανήλικος, ο οποίος το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από τον αστυνομικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν να λένε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη δεδομένου ότι δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το STAR και η Ραλλιώ Λεπίδου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share