Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν 15.000.000 ευρώ σε 80 τραπεζικούς λογαριασμούς & 15 κιλά χρυσαφικών μέσα σε μαύρο σάκο! (Video)

Καταγγελία πολύτεκνης - «Δε μου έδωσαν φαγητό και αυτοί πετούσαν τα τρόφιμα»

8 Δεκεμβρίου 2022 08:07
Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν 15.000.000 ευρώ σε 80 τραπεζικούς λογαριασμούς & 15 κιλά χρυσαφικών μέσα σε μαύρο σάκο! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, βρέθηκε πως έχουν ανοιχτεί περίπου 80 τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους είχαν κατατεθεί 15.000.000 ευρώ. Ενώ, η μητέρα του πατρός Αντωνίου, του εμπνευστή της Κιβωτού του Κόσμου, «σπάει» τη σιωπή της αποκλειστικά στο T-live και στη Ρένα Κουβελιώτη και απαντά για τη θυρίδα σε τράπεζα της Χίου, που ήταν τόσο στο όνομά της, όσο και στο όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Από αυτούς τους λογαριασμούς, οι 10 είναι «απολύτως ενεργοί, ενώ μέσα σε αυτούς βρίσκονται και κάποιοι, στο οποίους ο π. Αντώνιος είναι συνδικαιούχος.

Βρέθηκε μαύρος σάκος με 15 κιλά χρυσαφικά

Μέσα σε ένα μαύρο σάκο βρέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου 15 κιλά χρυσαφικά. Στον σάκο φαίνεται να υπήρχαν βέρες, σταυροί, δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιδέραια, με την αξία του χρυσού να ανέρχεται σε 500 ευρώ το κιλό και το σύνολο να σκαρφαλώνει στις 7.500 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι στη δομή στον Κολωνό έχουν βρεθεί 350.000 ευρώ σε μετρητά, 279 βέρες αξίας 120.000 και 500.000 ευρώ σε μία θυρίδα.

Πριν λίγες μέρες η Πρεσβυτέρα πήγε στη δομή για να πάρει τα πράγματά της. Η παρουσία της εκεί ήταν νόμιμη καθώς σε βάρος τους δεν υπάρχει κάποια εισαγγελική απαγόρευση. Ενώ, θύμα ανάρμοστων σχολίων και προπηλακισμού έπεσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Ναυκράτιδος, Παντελεήμων γιατί κάποιοι τον πέρασαν για τον πατέρα Αντώνιο.

Ο Νίκος και η Ντίνα προσέφεραν απλόχερα τη βοήθειά τους στην Κιβωτό του Κόσμου και όπως καταγγέλλουν εισέπραξαν όχι μόνο αδιαφορία, αλλά οι υπεύθυνοι τους επέδειξαν αγνωμοσύνη.

«Ούτε νερό δεν μας προσφέρανε! 14 ώρες δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, να είναι να είμαι ανεβασμένη σε μία σκάλα με 7 σκαλοπάτια, να με κρατάει ο σύζυγος για να μην πέσω…» είπε η Ντίνα Λιοσσάτου, η εικαστικός που ζωγράφισε τις δομές στον Κολωνό.

«Ούτε ευχαριστώ δεν μας είπαν, ούτε ένα χαρτί, τίποτα…» είπε ο σύζυγός της, Νίκος Λιοσσάτος.

Μετά τη «βροχή» των καταγγελιών η εικαστικός δεν μπορεί να χωνέψει πως έφτασε εκεί ένας τόσο εύρωστος οργανισμός με 18 εκατομμύρια ευρώ σε αποθεματικό και 350.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα του ιερέα και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό.

«Και να ακούω ότι υπάρχουν παιδιά τα οποία μένουν νηστικά με την τόση μεγάλη προσφορά των φορτηγών που έβλεπα…» πρόσθεσε η εικαστικός.

Μια ακόμη πρώην τρόφιμος της Κιβωτού στη Πωγωνιανή σπάει τη σιωπή της στην Κατερίνα Ρίστα και καταγγέλει πως κυρίως τα αγόρια της δομής τα εξανάγκαζαν να ξυπνούν από τις 6 το πρωί και να κάνουν σκληρές αγροτικές εργασίες.

«Στον κήπο, στο βουνό, στα ζώα, στο τυροκομείο, στο μελισσοκομείο. Αν δεν το κάναμε τότε…εκτός ομάδας, απομόνωση».

Καταγγελία πολύτεκνης: «Δε μου έδωσαν φαγητό και αυτοί πετούσαν τα τρόφιμα»

Για αναλγησία καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο στη Γεωργία Χάρδα μια πολύτεκνη μητέρα.

«Του είπα: “Σε παρακαλώ πάτερ, χρειάζομαι τη βοήθειά σου, θέλω να φάνε τα παιδιά μου” Και μου λέει: “Όχι, όχι, σε παρακαλώ.” μου λέει: “Πήγαινε, πήγαινε τώρα” Ξαναπήγα μετά από μία εβδομάδα πάλι, πετάγανε πόσο ψωμί και πόσα τρόφιμα απέναντι στον κάδο…» είπε η πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share