Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων – Ρομά άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

7 Δεκεμβρίου 2022 20:42
Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων – Ρομά άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διακόπηκε πριν λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων εξαιτίας της έντονης διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται από Ρομά στο σημείο. Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη - Καμμένοι κάδοι και λάστιχα

Η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς Ρομά έχουν συγκεντρωθεί και έχουν πετάξει πέτρες και άλλα αντικείμενα στο δρόμο. Για την ασφάλεια των οδηγών κρίθηκε αναγκαίο να κλείσει η Εθνική Οδός ενώ θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτή η Παλαιά Εθνική Οδός.

Οι Ρομά διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα - Ήταν καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου (Video)

Νέα στοιχεία τα οποία αφορούν τον τραυματισμό 16χρονου Ρομά από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, συναγερμός επικράτησε στο Μενίδι τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/12), με Ρομά και αστυνομικούς να βρίσκονται σε συμπλοκή, για να τραυματιστούν δύο ένστολοι, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Το πρωί της Τετάρτης (7/12) βρέθηκε δεύτερη σφαίρα η οποία ήταν καρφωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου στην περιοχή του πυροβολισμού. Η σφαίρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και αναμένεται να εξεταστεί ώστε να διαπιστωθεί εάν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο ανήλικος.

Παράλληλα, στο δικαστικό Μέγαρο παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης οι γονείς του 16χρονου με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Αυτός είναι ο 16χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του - Είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών!

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 16χρονου Ρομά ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του. Στη Θεσσαλονίκη το κλίμα είναι τεταμένο με τους συγγενείς να αγωνιούν για την έκβαση της υγείας του ανήλικου, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών.

Ο ανήλικος, ο οποίος το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από τον αστυνομικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν να λένε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη δεδομένου ότι δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το STAR και η Ραλλιώ Λεπίδου.

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι (video)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του 42χρονου αστυνομικού ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το grtimes.gr.

O 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

«Δεν ήθελα να το σκοτώσω πυροβόλησαν δύο φορές για εκφοβισμό ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα και έγινε ότι έγινε». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ο αστυνομικός φέρεται να είπε στην κατάθεση του ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 16χρονο, αλλά να πυροβολήσει στα λάστιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας που πυροβόλησε έχει συλληφθεί κι έχει ήδη σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι συνάδελφοι του που συμμετείχαν στην καταδίωξη καταθέτουν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share