Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου: Κατηγορίες για συγκάληψη της ΕΛΑΣ από τον δικηγόρο της οικογένειας (video)

Στα δικαστήρια ο αστυνομικός και η οικογένεια του 16χρονου

7 Δεκεμβρίου 2022 13:34
Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου: Κατηγορίες για συγκάληψη της ΕΛΑΣ από τον δικηγόρο της οικογένειας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πυροβολισμός του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ταιράστιο κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα εδώ και δυό μέρες. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά "Ζητάμε δικαιοσύνη".

Δείτε ποιος είναι ο 16χρονος που τραυμάτησε ο Αστυνομικός στην Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), εναντίον του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης και ο οποίος απολογείται την Παρασκευή, δήλωσαν το πρωί της Τετάρτης οι γονείς του 16χρονου που βρέθηκαν στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, παρουσία του δικηγόρου τους Θεόφιλου Αλεξόπουλου όπως έγραψε το dikastiko.gr

«Ζητάμε δικαιοσύνη», ανέφεραν οι γονείς του 16χρονου.

«Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό που έκανε το παιδί…», τόνισε σε δηλώσεις του ο πατέρας του ανήλικου, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του γιου του είπε χαρακτηριστικά πως «χαροπαλεύει».

«Θέλουμε δικαίωση. Ήταν το καλύτερο παιδί», συμπλήρωσε, ενώ η μητέρα του 16χρονου είπε μόνο πως «ο Κώστας είναι χάλια, ζητάμε δικαιοσύνη».

Πυροβολισμός 16χρονου: “Απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ” καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σχολιάζοντας τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο ανήλικος, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο «απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ»,

«Δεν γίνεται να είναι μια βολή για να μείνει. Είναι μια βολή εξουδετέρωσης» τόνισε ο δικηγόρος μιλώντας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Και στην συνέχεια ανέφερε «Η ενημέρωση που είχαμε από τους γονείς, που πέρασαν σχεδόν όλο το βράδυ στο νοσοκομείο, συνεχίζει να μην παρουσιάζει καμία βελτίωση και να είναι κρίσιμη. Ωστόσο σήμερα ήρθαμε εδώ μαζί, για να δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σχετικά με το αφήγημα του αστυνομικού. Υπάρχει μια ευθεία βολή, η όποια βρίσκει τον Κώστα από πίσω στο κεφάλι. Δεν γίνεται να είναι μια βολή για να μείνει. Είναι μια βολή εξουδετέρωσης, θα τα δούμε και θα εκτιμήσουμε τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η σκέψη μας αυτή την στιγμή είναι στον Κώστα, περιμένει όλη η Ελλάδα. Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης από την αστυνομία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share