Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φονική έκρηξη στις Σέρρες: «Τα παιδιά μας έπαιζαν με τον Βασίλη... Απλά ήταν πιο τυχερά -Χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη» - Συγκλονίζει μητέρα μαθητή (Video)

«Τσακίζει κόκαλα» ο θείος του 11χρονου

7 Δεκεμβρίου 2022 10:38
Φονική έκρηξη στις Σέρρες: «Τα παιδιά μας έπαιζαν με τον Βασίλη... Απλά ήταν πιο τυχερά -Χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη» - Συγκλονίζει μητέρα μαθητή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φονική έκρηξη στις Σέρρες: Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για την τραγωδία που σημειώθηκε στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, με θύμα ένα 11χρονο παιδί. Παράλληλα, ο θείος του αναφέρει ότι αν η πόρτα είχε περάσει 3 εκατοστά πιο ψηλά, τώρα ο Βασίλης θα ζούσε.

Σύμφωνα με το Epiloges TV, μητέρα ενός παιδιού προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής τα παιδιά τους δεν έχουν ψυχολογική στήριξη, καθώς «χρειάζονται βοήθεια», μετά από το σοκαριστικό περιστατικό.

«Τα δικά μας παιδιά ήταν πιο τυχερά»

Όπως τόνισε τα παιδιά που έπαιζαν μαζί με τον άτυχο Βασίλη, είδαν το συμμαθητή τους κάτω στο έδαφος όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα και σοκαρισμένα άρχισαν να τρέχουν: «Τα παιδιά έπαιζαν στον ίδιο χώρο με τον Βασίλη, απλά τα δικά μας παιδιά ήταν πιο τυχερά, γιατί έπαιζαν από τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Βασίλης από την αριστερή. Δηλαδή θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά σε αυτή τη θέση».

Η γυναίκα αναφέρει ότι τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουτζούρες και σε κατάσταση σοκ: «Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και κοίταξαν να σώσουν τους εαυτούς τους».

Οι γονείς μάλιστα έψαχναν τα παιδιά τους όταν πήγαν πανικόβλητοι και οι ίδιοι στο σχολείο: «Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι σειρήνες και τρέξαμε στο σχολείο. Μας είπαν ότι τα παιδιά ήταν καλά, αλλά είχαν φύγει».

Μάλιστα, καταγγέλει ότι «κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας», ενώ όπως τονίζει «ο δήμαρχος Σερρών ήταν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και έλεγε ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχουν ψυχολόγοι δίπλα στα παιδιά. Αυτό δεν έχει συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα της έκρηξης τα παιδιά βρίσκονταν σε διάλειμμα στο προαύλιο του σχολείου. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σχολείου Σερρών εκσφενδονίστηκε μια βαριά σιδερένια πόρτα σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε έναν μαθητή της ΣΤ' δημοτικού, ενώ τραυμάτισε άλλους δύο μαθητές, ηλικίας 6 και 10 χρόνων.

Ο θείος του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στις Σέρρες, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είπε πως εκείνη την τραγική ημέρα ο ανιψιός του είχε πει στους γονείς του ότι δεν ήθελε να πάει στο σχολείο.

Ο 10χρονος μαθητής, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο συγκλονίζει με τη μαρτυρία του καθώς αποκάλυψε η τραγωδία έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή του σχολείου, κοντά στο λεβητοστάσιο: «Ακούσαμε ένα τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα».

Από την άλλη πλευρά, ο 6χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική, ενώ είχε κάνει χειρουργείο στο κρανίο, το κόκκαλο του οποίου μπήκε μέσα δύο εκατοστά μετά την έκρηξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share