Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 7/12: Κρύο δεν έχουμε αλλά... οι βροχές επιμένουν - Η πρώτη γεύση πριν από τα Χριστούγεννα από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό, Μαρουσάκη και Σούζη

Η εξέλιξη του καιρού έως τις γιορτές

7 Δεκεμβρίου 2022 07:25
Καιρός σήμερα 7/12: Κρύο δεν έχουμε αλλά... οι βροχές επιμένουν - Η πρώτη γεύση πριν από τα Χριστούγεννα από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό, Μαρουσάκη και Σούζη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Κρύο μπορεί να μην έχουμε ακόμη λόγω των νοτιάδων, ωστόσο στην χώρα μας οι βροχές θα παραμείνουν και σήμερα (7/12) σε αρκετές περιοχές, τη στιγμή που και τα Μερομήνια μας δείχνουν το τι καιρό θα έχουμε στις γιορτές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στην δυτική, κεντρική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, δε στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 18 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ, τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Κακοκαιρία με χιόνια και μια μεγάλη έκπληξη! (Video)

Ξανά θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου.

Το σκηνικό του καιρού θα είναι μουντό και κατά τόπους άστατο το επόμενο 24ωρο. Οι βροχοπτώσεις απόψε μέχρι το ξημέρωμα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα κυριαρχεί η συννεφιά ενώ θα έχουμε κάποιες μπόρες αλλά και καταιγίδες.

Ο καιρός την Τετάρτη 7/12

Προσοχή μέσα στη νύχτα απόψε, προς το ξημέρωμα της Τετάρτης θέλει προσοχή στα Επτάνησα και στην Αχαΐα, γενικά στα δυτικά.

Το πρωί της Τετάρτης θα έχει συννεφιά στο Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λεντονη συννεφιά, ενώ θα έχουμε φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική.

Στη δυτική Ελλάδα μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα, στο νότιο κομμάτι των Επτανήσων, στα παράκτια μέρη της Αχαΐας και της Ηλείας θα έχουμε άστατο καιρό που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά της Πελοποννήσου.

Προς τις βραδινές ώρες θα παραμείνει άστατος ο καιρός στο Ιόνιο, αλλά και την Ήπειρο. Καταιγίδες θα έχουμε στη Μακεδονία, στη Θράκη. Στα νότια της Πελοποννήσου θα έχει μέχρι το βράδυ καταιγίδες.

Τι θα συμβεί στην Αττική

Ενώ ίσως και στην Αττικο-βοιωτία ίσως έχουμε μέρα στην ημέρα κάποιες μπόρες. Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος έως το βράδυ με πολλές περιοχές να επηρεάζονται.

Πέμπτη και Παρασκευή θα συνεχίσουμε να έχουμε μουντό σκηνικό, ενώ βροχές θα έχουμε ξανά την Παρασκευή με τη Δυτική Ελλάδα να δέχεται πολύ νερό ξανά.

Άστατος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο με φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Όσοι σχεδιάζουν ταξίδια το ΣΚ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουμε ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ. Επίσης αν επιλέξετε ορεινούς προορισμούς κι εκεί θα χτυπήσουν πολλά μποφόρ.

Χιόνια την Κυριακή

Την Κυριακή πάλι ανατολικότερα θα έχουμε έντονες βροχές και καταιγίδες. Αργά τη νύκτα, στα βορειοδυτικά ορεινά θα έχουμε και χιονοπτώσεις

Η έκπληξη με τη θερμοκρασία

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, παρά την έντονη αστάθεια το ΣΚ, οι νοτιάδες θα φέρουν υψηλές θερμοκρασίες, με εντυπωσιακή άνοδο.

Καλύτερα όσο πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο για τον Καλλιάνο

Την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί φθινοπωρινό, με μουντό καιρό σε όλη τη χώρα και βροχές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αυξημένη θα είναι η συννεφιά στις περισσότερες περιοχές μέσα στη μέρα. Στα δυτικά και νότια αναμένονται μέτριας έντασης βροχές.

Στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, κυρίως στα νότια παραθαλάσσια τμήματα, και από το μεσημέρι στην Κρήτη, θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, η συννεφιά θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές, ενώ και στο υπόλοιπο Αιγαίο, λιγότερο στις Κυκλάδες και κυρίως στα Δωδεκάνησα, αναμένονται μετά το μεσημέρι ασθενείς βροχοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει η συννεφιά με μικρής έντασης βροχή. Νωρίς το πρωί θα δημιουργηθούν ομίχλες και προβλέπεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης λόγω του νοτιά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 10 – 16 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βροχερός. Η θερμοκρασία από 9 – 15 βαθμούς με ανέμους 2 – 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τους ανέμους στα ίδια επίπεδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με ενίσχυση νοτιάδων.

Έκτακτη προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού: «Από το Σαββατοκύριακο θα έρθει στην χώρα...»

Σε προειδοποίηση για τον καιρό των επόμενων ημερών προχώρησε ο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι συνθήκες πρόκειται να επικρατήσουν.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε, ότι σήμερα (6/12) και στις επόμενες μέρες δε θα υπάρξει κάτι πολύ αξιόλογο, πέραν ασθενών βροχών, με τις θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, κάτι που θα ισχύσει έως τις 12-13 Δεκεμβρίου, ωστόσο από το Σαββατοκύριακο θα έρθει ένα σύστημα κακοκαιρίας να μας επηρεάσει.

Πρώτη προσέγγιση Κλέαρχου Μαρουσάκη για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά: «Γιορτινές μέρες με καιρό που δείχνει...»

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μας δίνει μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Τι καιρό θα έχει τις γιορτινές ημέρες;

Σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες. Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα. Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού. Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ (7/12) και το πρωί της Πέμπτης (8/12), ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.

Πρώτη προσέγγιση για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα, χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο. Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο. Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.

Ξαφνική εξέλιξη από την Χριστίνα Σούζη: «Προς το τέλος της εβδομάδας θα παρατηρήσουμε...»

Για μια ξαφνική εξέλιξη του καιρού μας προειδοποιεί η Χριστίνα Σούζη, η οποία αναφέρει, ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα παρατηρηθεί ένα συγκεκριμένο φαινόμενο.

Όπως τονίζει η μετεωρολόγος, τόσο σήμερα (6/12) όσο και στις επόμενες μέρες θα υπάρξει συννεφιά παροδικά αυξημένη με βροχές κατά τόπους, με τη θερμοκρασία όμως να ανεβαίνει, σε μια θετική εξέλιξη για την τσέπη μας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share