Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Πεδία μάχης με μολότοφ και δακρυγόνα Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Video)

Συνολικά έχουν γίνει 32 προσαγωγές από το πρωί μέχρι τώρα

6 Δεκεμβρίου 2022 21:05
Αλέξης Γρηγορόπουλος: Πεδία μάχης με μολότοφ και δακρυγόνα Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη, μετά τις πολυπληθείς, ειρηνικές πορείες που έγιναν στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδες αντιεξουσιαστών αποσπάστηκαν από τις πορείες και προκαλούν επεισόδια. Στα Εξάρχεια κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, επί της οδού Ακαδημίας. Επεισόδια σημειώνονται επίσης στις οδούς Εμ. Μπενάκη και Ζωοδόχου Πηγής αλλά και στην Ομόνοια.

Έγιναν δύο προσαγωγές από άνδρες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, άλλες 4 προσαγωγές από την ομάδα ΔΡΑΣΗ στην πλατεία κάνιγγος, δύο ακόμη προσαγωγές από άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Τζώρτζ. Συνολικά έχουν γίνει 32 προσαγωγές από το πρωί μέχρι τώρα.

Η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση κρότου-λάμψης στην Ακαδημίας, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχονται με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Επίσης, στα Εξάρχεια έχουν πέσει στο έδαφος δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από επίθεση που δέχτηκαν.

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση έχει ξεφύγει καθώς υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και κουλουλοφόρων. Οι κουκουλοφόροι έριξαν βροχή από μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης.

Δείτε εικόνα από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

«Φρούριο» η Αθήνα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Οι φετινές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου γίνονται σε κλίμα που είναι ήδη τεταμένο εξαιτίας και του περιστατικού με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, όπως προβλέπουν οι έως τώρα σχεδιασμοί της ΕΛ.ΑΣ.. Παράλληλα, drone και ελικόπτερα ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ έχουν επιστρατευτεί και οι «Αίαντες», οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της αστυνομίας.

Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών. Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστός είναι από τις 9 το πρωί, ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και οι συρμοί διέρχονται απ’ αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share