Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της Αθήνας! Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Έκλεισε το Σύνταγμα - Στη Βουλιαγμένης ο τερματικός του τραμ (Video)

24 προσαγωγές από το πρωί

6 Δεκεμβρίου 2022 19:42
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της Αθήνας! Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Έκλεισε το Σύνταγμα - Στη Βουλιαγμένης ο τερματικός του τραμ (Video)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήθος διαδηλωτών έχουν ξεκινήσει από τα Προπύλαια και κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. Παράλληλα, πρωτοβουλία μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών, με στόχο να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα, συγκλονίζει.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες πραγματοποιήθηκαν και το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε άλλες πόλεις με αφορμή την συμπλήρωση 14 χρόνων από την δολοφονία του 15χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Στην απογευματινή πορεία συμμετέχει πλήθος κόσμου, ενώ παρούσα είναι και η Μάγδα Φύσσσα. Μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς την Ομόνοια.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ είναι και φέτος δρακόντεια, για την αποτροπή επεισοδίων στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις. Στην Αθήνα, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Λόγω της πορείας, κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου. Από τις 9 το πρωί, κλειστός ειναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση, με εντολή της ΕΛΑΣ. Η Τροχαία, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και όπου χρειάζονται.

Μετρό: Έκλεισε το Σύνταγμα λόγω της πορείας για τον Γρηγορόπουλο - Στη Βουλιαγμένης ο τερματικός του τραμ

Έκλεισε λίγο μετά τις 19.20 ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» ύστερα από εντολή της Αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ. Παράλληλα τερματικός σταθμός του τραμ είναι η λεωφόρος Βουλιαγμένης, ενώ υπενθυμίζεται ότι παραμένει κλειστός από τις 9 το πρωί και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και τα drones.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της αστυνομίας με στόχο να αποφευχθεί η χρήση κτιρίων ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share