Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στις Σέρρες: Τραγική ειρωνεία! «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο! Ήταν μπροστά η αδερφή του όταν...» - Τα σπαρακτικά λόγια του θείου του 11χρονου (Video)

Συγγενείς και συμμαθητές είπαν το τελευταίο «αντίο»

6 Δεκεμβρίου 2022 18:13
Τραγωδία στις Σέρρες: Τραγική ειρωνεία! «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο! Ήταν μπροστά η αδερφή του όταν...» - Τα σπαρακτικά λόγια του θείου του 11χρονου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες μετά από έκρηξη στον λέβητα του σχολείου του.

Ο θείος του άτυχου παιδιού από τις Σέρρες μίλησε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο θείος του 11χρονου παιδιού αποκάλυψε πως εκείνη την τραγική ημέρα, ο ανιψιός του είχε πει στους γονείς του ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο. «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια και τους γονείς, καθώς έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός. Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να μην πάει “χαμένος” ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Ο κάθε άνθρωπος να αφήνει το παιδί του στο σχολείο, να είναι ασφαλές και να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

Ο θείος του άτυχου παιδιού ανέφερε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία είδε τον 11χρονο την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

Να σημειωθεί ότι έχουν συλληφθεί ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα. «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε ο κ. Καντάς.

Τραγωδία στις Σέρρες: Οδύνη και θλίψη στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη! «Κάντε χώρο εκεί ψηλά...» - «Τσακίζουν κόκαλα» τα μηνύματα των συμμαθητών του (photo-video)

Θρήνος επικρατεί στις Σέρρες για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, την Δευτέρα. Αυτή την ώρα, γονείς, συγγενείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής λένε το τελευταίο «αντίο» στο άτυχο αγόρι, που έχασε τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή του.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην εκκλησία για να συμπαρασταθεί στους γονείς και να αποχαιρετήσει τον 11χρονο Βασίλη. Η κηδεία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το μεσημέρι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ThessToday.gr:

Οδύνη και θλίψη στην κηδεία του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες

Το τραγικό περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακριά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»: Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του 11χρονου στις Σέρρες!

Ιδιαίτερα βαρύ σε όλη την κοινωνία των Σερρών είναι το κλίμα για τον 11χρονο μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, που έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι από έκρηξη στο λεβητοστάσιο. Οι αντιδράσεις των συμμαθητών του σπαράζουν καρδιές, ενώ ένας από αυτούς, ο μικρός Μάνος, πήγε να αφήσει λίγα λουλούδια έξω από το σχολείο, κρατώντας και ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο γράφει: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης».

Στο μεταξύ, στις 4 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 11χρονου στο Α' Νεκροταφείο Σερρών, ενώ μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες παραμένουν σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»: Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του 11χρονου στις Σέρρες!

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»: Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του 11χρονου στις Σέρρες!

Ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

ο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών της Περιφερικής Ενότητας Σερρών, με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση, εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του μικρού Βασίλη και τον αποχαιρετά με στίχους του Κωστή Παλαμά:

«Σήμερα στην πόλη μας σκοτείνιασε νωρίς. Το ίδιο και στην καρδιά μας. Σε έναν χώρο που είναι συνυφασμένος με την χαρά και την δημιουργία, εκτυλίχθηκε η πράξη του δράματος που μας οδήγησε στον απόλυτο θρήνο. Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι. Ένα «γιατί» πνίγεται από τον ασυγκράτητο λυγμό μας. Είναι άδικο. Είναι πέρα από τα όρια μας.

Ο νους μας πάει στους γονείς του μικρού Βασίλη. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που νιώθουμε. Καλό μας παιδί/ Στὸ ταξίδι ποὺ σὲ πάει ὁ μαῦρος καβαλλάρης/ κύτταξε ἀπ᾿ τὸ χέρι του/ τίποτε νὰ μὴν πάρεις»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share