Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κλειστή σε δύο σημεία η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου - Συγκεντρώσεις Ρομά σε Μέγαρα και Ζευγολατιό

Εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε παρακείμενες οδούς

6 Δεκεμβρίου 2022 17:04
Κλειστή σε δύο σημεία η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου - Συγκεντρώσεις Ρομά σε Μέγαρα και Ζευγολατιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, σε δύο σημεία. Συγκεκριμένα, στο ύψος των Μεγάρων η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο ρεύμα προς την Κόρινθο, ενώ στο ύψος του Κιάτου και στα δύο ρεύματα, λόγω διαδηλώσεων Ρομά, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε παρακείμενες οδούς. Νωρίτερα, στην Αθήνα, υπήρξε νωρίτερα ένταση στη Λεοφώρο Μεσογείων, όταν περίπου 50 άτομα βγήκαν από τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κι έκλεισαν το οδόστρωμα στην κάθοδο της λεωφόρου.

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που πήραν σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για να φύγουν από το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε σε εξέλιξη πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, και να πάνε στη Μεσογείων.

Νεα σοβαρά επεισόδια κοντά στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία στη Δυτική Θεσσαλονίκη: Πυροβολούν με καραμπίνες κατά των αστυνομικών - Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών (Video)

Νέο σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα επί της οδού Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 100 Ρομά που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έχουν ανάψει φωτιές επί της οδού Πόντου, έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ επίσης καίνε μεγάλο όγκο πλαστικών.

Ακόμη, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στέλνει στο σημείο δυνάμεις. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης οι Ρομά του καταυλισμού που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών τους οποίους πέταξαν στο ρεύμα της καθόδου προς Αθήνα. Γύρω στις 14:00 η κατάσταση ηρέμησε και η Μεσογείων αποδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ωστόσο αστυνομικοί παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο.

«Σημάδευα τα λάστιχα, η μηχανή έκανε αναπηδήσεις» - Τι υποστήριξε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή στη Θεσσαλονίκη ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο.

Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε “μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό“, ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε “ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου“, και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share