Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία στις Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου! «Το κρανίο του 6χρονου μπήκε μέσα 2 εκατοστά» - Σοκάρει η περιγραφή τραυματία μαθητή (Video)

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

6 Δεκεμβρίου 2022 16:40
Τραγωδία στις Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου! «Το κρανίο του 6χρονου μπήκε μέσα 2 εκατοστά» - Σοκάρει η περιγραφή τραυματία μαθητή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στις Σέρρες: Στη σύλληψη δύο υπευθύνων του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία:

«Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.»

«Το κρανίο του 6χρονου μπήκε μέσα 2 εκατοστά» - Σοκάρει η περιγραφή τραυματία μαθητή

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης υποβλήθηκε ένας μαθητής από το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών που τραυματίστηκε στην έκρηξη του λεβητοστασίου, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο συμμαθητή του.

Το παιδάκι ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο 6χρονος δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί. «Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα.

Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», επεσήμανε.

Και πρόσθεσε πως το παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών, ο 6χρονος διακομίστηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο καθώς έφερε «εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών».

Σοκάρει η περιγραφή μαθητή του δημοτικού σχολείου

Πραγματογνώμονες από την ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας του 11χρονου που βρήκε φρικτό θάνατο στο σχολείο του στις Σέρρες έπειτα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο πήγαν στο 9ο Δημοτικό, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την τραγωδία.

Από την έκρηξη στο σχολείο των Σερρών τραυματίστηκαν ακόμη δύο μαθητές, 10 και 6 ετών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι ακριβώς έγινε.

Το παιδί είπε ότι «έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου επειδή έβρεχε» και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Αρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα», τόνισε ο μαθητής. Ο 10χρονος ανέφερε πως ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι...

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share