Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

ΟΠΕΚΑ: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Πότε καταβάλλεται το επίδομα

Ο μήνας των επιδομάτων ο Δεκέμβριος

6 Δεκεμβρίου 2022 13:48
ΟΠΕΚΑ: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Πότε καταβάλλεται το επίδομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτος από Χριστούγεννα, γιορτές και στολίδια ο Δεκέμβριος είναι και ο μήνας τον επιδομάτων και πιο συγκεκριμένα στο θέμα που μας απασχολεί σε αυτό το άρθρο, των χριστουγεννιάτικων επιδομάτων.

Προλάβετε επίσης την προθεσμία των 1.600 ευρώ που λήγει σύντομα

Αρχικά, το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στους ευάλωτους συνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού.

Όλες οι καταβολές που θα γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα έχουν ως εξής:

ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ): Στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να καταβληθούν το Δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους του επιδόματος μητρότητας. Επίσης, θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας του μηνός Ιανουαρίου.

Kαταβολή Χριστουγεννιάτικου επιδόματος

Συντάξεις: Είναι προγραμματισμένο οι συντάξεις Ιανουαρίου να καταβληθούν για άλλη μια χρονιά πριν από τα Χριστούγεννα.

Επίδομα ακρίβειας: Θα καταβληθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου σε πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους, με μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις το οποίο δεν υπερβαίνει τα 800 ευρώ μικτές αποδοχές. Το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ το ΕΕΕ σε 225.000 δικαιούχους. Ειδικά όμως για τη δόση του Δεκεμβρίου έχει υπάρξει η πρόβλεψη να είναι διπλή.

Επίδομα παιδιού: Επίσης έως τις 20 Δεκεμβρίου θα χορηγηθεί η εν λόγω παροχή σε περίπου 750.000 δικαιούχους. Και σε αυτή την περίπτωση η πρόβλεψη που υπάρχει είναι να χορηγηθεί μιάμιση δόση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share