Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

«Φράζουν» την Αττική οι Ρομά: Κλειστή η Μεσογείων μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη!

Στο σημείο βρίσκονται Πυροσβεστική και ΟΠΚΕ

6 Δεκεμβρίου 2022 13:35
«Φράζουν» την Αττική οι Ρομά: Κλειστή η Μεσογείων μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη!
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αττική «φράζει» από τις διαμαρτυρίες των Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να κλείσει η Λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου.

Συγκεκριμένα, στο σημείο πραγματοποιείται συγκέντρωση των Ρομά. Οι συγκεντρωμένοι καίνε λάστιχα και κάδους, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ΟΠΚΕ. Στο πυροσβετικό όχημα που προσπάθησε να προσεγγίσει στο σημείο υπήρξε επίθεση με πέτρες και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Νωρίτερα προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα έφτασε ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί περιμένοντας τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, άρχισε να πετά ξύλα, κοντάρια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν πολύ έντονη παρουσία στο σημείο με αρκετές διμοιρίες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Θεσσαλονίκη: Εικόνες που συγκλονίζουν δείχνουν τα ΜΑΤ να χτυπούν τον πατέρα του 16χρονου

Τα επεισόδια διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στην Θεσσαλονίκη για τον πυροβολισμό αστυνομικού προς 16χρονο Ρομά συνεχίζονται και μάλιστα πιο τεταμένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανέρτησε το ethnos.gr, η ομάδα των διαμαρτυρόμενων έβαλε φωτιά σε κάδους έξω από τα Δικαστήρια, ενώ οδοφράγματα έχουν στηθεί και στη δυτική Θεσσαλονίκη στο σημείο που έγινε το τραγικό περιστατικό.

undefined

Θύμα ο πατέρας του 16χρονου

Κατά τη διάρκεια της έντασης θύμα της επιθετικότητας των αστυνομικών φέρεται να έπεσε και ο πατέρας του 16χρονου θύματος Κώστα Φραγκούλη. Ο φακός της κάμερας συνέλαβε το περιστατικό με τον πατέρα σωριασμένο στο έδαφος ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τη μεταχείρισή του.

Eπεισόδια των ΜΑΤ με τον πατέρα του 16χρονου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share