Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024

Νέα αδιανόητα «πυρά» Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: «Αν δε θέλετε ειρήνη, ένα βράδυ ξαφνικά...»

Θέλει πόλεμο η Τουρκια;

6 Δεκεμβρίου 2022 12:41
Νέα αδιανόητα «πυρά» Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: «Αν δε θέλετε ειρήνη, ένα βράδυ ξαφνικά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε συνέντευξη τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του και για άλλη μια φορά προέβει σε απειλές για την Ελλάδα με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά, απείλησε ότι η Τουρκία μπορεί να αντιδράσει έντονα.

Μάθε περισσότερα για τις εξελίξεις στο τουρκολιβικό μηνμόνιο

Δήλωση Τσαβούσογλου

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, «δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε απειλές εναντίον μας, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Μπογκντάν Αουρέσκου, ο Τσαβούσογλου μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, όπως αναφέρει ανταπόκριση της ΕΡΤ. Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά, ο Τσαβούσογλου είπε:

«Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο έδαφος».

«Ή κάνετε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει καταιγίδες. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ένα βράδυ ξαφνικά…» είπε χρησιμοποιώντας τη γνωστή απειλή που έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του καθεστώτος αυτών των νησιών, του καθεστώτος των νησιών που πρέπει να αφοπλιστούν και της κυριαρχίας τους. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση. Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτές τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών» είπε σε άλλο σημείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share