Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πυροβολισμός αστυνομικού Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια - Ανταλλαγή ξύλων, χημικών και υλικών μεταξύ Ρομά και Αστυνομικών (video)

Ποινική δίωξη κακουργήματος ο αστνομικός που πυροβόλησε

6 Δεκεμβρίου 2022 10:50
Πυροβολισμός αστυνομικού Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια - Ανταλλαγή ξύλων, χημικών και υλικών μεταξύ Ρομά και Αστυνομικών (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένταση επικρατεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Δείτε επίσης την κινηματογραφική καταδίωξη της ΕΛΆΣ στη Αττική Οδό

Οι Ρομά πέταξαν αντικείμενα και ξύλα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδα κρότου λάμψης αναφέρει το thestival.gr.

Στον αστυνομικό ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=5Eaf7wfN3Cc&t=37s&ab_channel=ThestivalGr

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι (video)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του 42χρονου αστυνομικού ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το grtimes.gr.

O 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share