Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ψεύτικη η χειροβομβίδα που κρατούσε ο 53χρονος συνταγματάρχης στην Αργυρούπολη - Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία του στη Νέα Σμύρνη

Κατηγορήθηκε για σειρά αδικημάτων

6 Δεκεμβρίου 2022 10:29
Ψεύτικη η χειροβομβίδα που κρατούσε ο 53χρονος συνταγματάρχης στην Αργυρούπολη - Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία του στη Νέα Σμύρνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψεύτικη ήταν η χειροβομβίδα με την οποία εισέβαλε σε τράπεζες ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος συνελήφθη χθες Δευτέρα (5/12) από την ΕΛ.ΑΣ. μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου στην Αργυρούπολη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σύνολο των μετρητών που αφαίρεσε από την τελευταία του ληστεία, το αντικείμενο που παρουσίαζε ως χειροβομβίδα, όπως και τα ρούχα που φορούσε και το αυτοκίνητο διαφυγής.

Ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη χθεσινή σύλληψή του φέρεται να είπε ότι διέπραξε τις ληστείες προκειμένου να καλύψει χρέη που είχε εξαιτίας της εξάρτησής του από τον τζόγο.

Συνολικά στις τρεις ληστείες που διέπραξε σε Αργυρούπολη, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο απέσπασε 9.900 ευρώ.

Λίγο νωρίτερα είχε μεταβεί με αυτοκίνητο σε Υποκατάστημα Τράπεζας στην Αργυρούπολη, στο οποίο εισήλθε και με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του Υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγε.

Ο 53χρονος, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ειδικότερα από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών, στις προαναφερόμενες περιοχές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έφοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ,-5- πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας. Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης , Παλαιού Φαλήρου και Ηλιούπολης.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share