Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» πριν από τα Χριστούγεννα από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Πάνω από την Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε...»

Συναγερμός από το μετεωρολόγο

6 Δεκεμβρίου 2022 10:25
«Καμπανάκι» πριν από τα Χριστούγεννα από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Πάνω από την Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «καμπανάκι» χτύπησε για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, επισημαίνοντας πως στην χώρα μας αναμένεται σύντομα να έρθει μια ψυχρή κατεβασιά, που θα μας επηρεάσει.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, ωστόσο, τονίζει πως δε θα μας επισκεφθεί για πολύ και σε πολλά μέρη, φεύγοντας πιο ανατολικά και μην αλλάζοντας το σκηνικό στον υδράργυρο, κάτι για το οποίο μίλησε και ο Τάσος Αρνιακός.

«Οριακά πάνω από τη βόρεια Ελλάδα έδωσε πριν από λίγα λεπτά το ευρωπαϊκό μοντέλο μια αρκετά ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης για τις 13 Δεκεμβρίου η οποία δεν δείχνει όμως να επηρεάζει ιδιαίτερα τη χώρα μας καθώς τη δίνει να κινείται γρήγορα ανατολικότερα! Η αναλογική εκτίμηση λοιπόν προς το παρόν καλά κρατεί μιας και που είχε δώσει ανάλογη εξέλιξη για το ίδιο χρονικό διάστημα έξι μέρες νωρίτερα, από τις 30 Νοέμβρη! Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Μερομήνια: Πιο νωρίς από ποτέ τα πρώτα χιόνια - Καταβάσεις ψύχους μέχρι και...

Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια σύμφωνα με τα Μερομήνια. Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο.

Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, δηλαδή από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο.

Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Όπως εκτιμά πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο. Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.

Πάντως κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις «τάσεις του καιρού» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share