Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρης Πορτοσάλτε: «Τη ΔΙΑΣ την έχουμε για να πίνει φραπέ;»

Δώστε προσοχή!

6 Δεκεμβρίου 2022 09:32
Άρης Πορτοσάλτε: «Τη ΔΙΑΣ την έχουμε για να πίνει φραπέ;»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προβληματισμένος και εξοργισμένος φάνηκε στην εκπομπή που συμμετέχει ο Άρης Πορτοσάλτε σχετικά με την υπόθεση του πυροβολισμού στο κεφάλι ενός 16χρονου από αστυνομικό.

Δείτε επίσης το σχόλιο του Πορτοσάλτε για τον ΛΕΞ

Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός είχε προχωρήσει σε καταδίωση του 16χρονου πριν πυροβολήσει και ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και περνάει αυτήν την στιγμή (6/12) από εισαγγελέα.

«Τι τη θέλουμε τη ΔΙΑΣ; Να κάθεται να πίνει φραπέ;»

ήταν το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για την υπόθεση του πυροβολισμού στο κεφάλι ενός 16χρονου, ύστερα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό, ζήτησε αρχικά «σοβαρότητα» από την αντιπολίτευση.

«Το πώς εξελίχθηκε υπηρεσιακά θα τα βρουν αυτοί που πρέπει και αν ανταποκρίθηκε σωστά ή λανθασμένα ο αστυνομικός. Όμως προηγουμένως έχουμε μια παραβατική συμπεριφορά, η οποία δεν έχει αντίτιμο» σχολίασε για τίτλους Μέσων όπως «πυροβολήθηκε στο κεφάλι για 20 ευρώ».

«Η ΔΙΑΣ πίνει καφέ; Τι τη θέλουμε; Να κάθεται να πίνει φραπέ; Αν θέλουμε να κάνει τη δουλειά της, να κάνει τη δουλειά της» είπε εν κατακλείδι για την καταδίωξη του 16χρονου που ξεκίνησε ύστερα από σήμα που δόθηκε ότι δεν πλήρωσε τη βενζίνη που έβαλε στο αυτοκίνητό του.

«Μια copy paste ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ - Ο αστυνομικός ήθελε να τον εξουδετερώσει»

δηλώνει ο δικηγόρος του 16χρονου

Αναφορικά με την πρώτη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως «Είναι μια ανακοίνωση που αναμέναμε, γνωστή και υπάρχει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση αλόγιστης χρήστης αστυνομικής βίας. Είναι μία ανακοίνωση copy paste που έρχεται και λέει επί της ουσίας ότι τη στιγμή που χρησιμοποίησε βία υπήρχε μία επίθεση εις βάρος της».

«Από κανένα πραγματικό περιστατικό δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Είναι μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδιώκει τον 16χρονο. Είναι μια δολοφονική βολή που στοχεύει ευθέως προς το κεφάλι του νεαρού (...). Ήθελε σίγουρα να τον εξουδετερώσει, ήθελε σίγουρα να βάλει κατά αυτού και αυτό έκανε. Δεν χρησιμοποίησε κανένα μέσο το οποίο θα όφειλε να κάνει νωρίτερα. Δεν προσπάθησε να πυροβολήσει τα λάστιχα. Υπάρχει ακόμη μία βολίδα, η οποία, ας μου επιτραπεί εμένα η λογική σκέψη ότι με μία βολή ακόμα δεν προειδοποιείς τον καταδιωκόμενο», τόνισε έπειτα ο δικηγόρος του 16χρονου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share