Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 6/12: Συνεχίζεται το βροχερό σκηνικό με τη θερμοκρασία ψηλά - Προειδοποίηση για σημαντική επιδείνωση από Αρναούτογλου, Αρνιακό, Μαρουσάκη και Σούζη

Τι αναμένουμε στις επόμενες μέρες;

6 Δεκεμβρίου 2022 07:26
Καιρός σήμερα 6/12: Συνεχίζεται το βροχερό σκηνικό με τη θερμοκρασία ψηλά - Προειδοποίηση για σημαντική επιδείνωση από Αρναούτογλου, Αρνιακό, Μαρουσάκη και Σούζη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Το βροχερό σκηνικό του καιρού συνεχίζεται και σήμερα (6/12) σε αρκετές περιοχές της χώρας, αν και δε θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα, με την επιδείνωση να είναι σημαντική στις επόμενες μέρες, με τα Μερομήνια να προβλέπουν με τη σειρά τους σκληρή εισβολή του 2023.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς κατά τόπους να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια έως τους 11 με 14 βαθμούς, στα δυτικά και νότια τους 17 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στην Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 189 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

"Κεραμίδα" από τον Σάκη Αρναούτογλου - Έρχεται ραγδαία επειδείνωση του καιρού από...

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες που θα φτάσουν στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως από το Σάββατο (10/12) θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά, όπου ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία θα φέρει μαζί του έντονες βροχές και καταιγίδες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το σύστημα θα κινείται προς τα ανατολικά και την Κυριακή (11/12) η επιδείνωση του καιρού θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα. Μάλιστα, από το απόγευμα της Κυριακής οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και στα βορειοδυτικά ορεινά αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Όσο για τα επόμενα 24ωρα κάποιες βροχές θα εντοπίζονται στα δυτικά, ενώ την Τετάρτη (7/12) ίσως οι βροχές να επηρεάσουν σποραδικά και την Αττική.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Εφιστά την προσοχή ο Τάσος Αρνιακός - Πότε έρχεται έντονη παγωνιά και χιόνια;

Για την παράταση του φθινοπωρινού σκηνικού με μπόρες και θερμοκρασίες γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στην ημερήσια πρόγνωση του καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας (5/12).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού τα χιόνια και η παγωνιά στην χώρα μας όπως και σε άλλες μεσογειακές χώρες θα αργήσουν να εμφανιστούν.

Το ξεκαθάρισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τις γιορτές: «Όταν φτάσουμε στην Πρωτοχρονιά ο καιρός...»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μας έδωσε μια πρώτη εικόνα για τον καιρό των γιορτών, μιλώντας για το τι θα δούμε τότε, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν σταθερά στοιχεία.

Όπως είπε ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος, χωρίς ακραία φαινόμενα. «Την Πρωτοχρονιά ίσως είναι πιο ψυχρά τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καιρός της εβδομάδας

Η εβδομάδα αυτή φαίνεται ότι θα κυλήσει ήπια στο σύνολο της χώρας, με καλές για την εποχή θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική καλός καιρός με ήλιο και τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδεχόμενο πρόσκαιρων βροχών, αν και τα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι μέτριας έντασης και το θερμόμετρο στους 13 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Για αύριο Τρίτη (6/12) η αστάθεια παραμένει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, το ίδιο και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα επηρεαστεί η δυτική, κεντρική και νότια χώρα. Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός βελτιωμένος και την Κυριακή θα χαλάσει ξανά.

Ολική ανατροπή από τη Χριστίνα Σούζη: «Πάρτε ομπρελίτσα μαζί σας γιατί...»

Παρά το γεγονός πως εδώ και μέρες έκανε λόγο για γενική καλοκαιρία στη χώρα, η Χριστίνα Σούζη έφερε την ανατροπή του σκηνικού για την εβδομάδα που μόλις μπήκε, καθώς κυρίως από την Τετάρτη (7/12) θα εισβάλλουν βροχές από τα δυτικά. Κάπως έτσι, όπως ήταν λογικό, η έμπειρη μετεωρολόγος προειδοποίησε να... πάρουμε ομπρέλα μαζί μας για καλό και για κακό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share