Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Τεταμένη κατάσταση μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου - Διατάχθηκε ΕΔΕ κατά του αστυνομικού (photo - video)

Τα επεισόδια είναι ακόμα σε εξέλιξη

6 Δεκεμβρίου 2022 07:17
Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Τεταμένη κατάσταση μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου - Διατάχθηκε ΕΔΕ κατά του αστυνομικού (photo - video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πορείες, διαμαρτυρίες, επεισόδια και ένας αστυνομικός σε διαθεσιμότητα, αντιμέτωπος με ΕΔΕ και δίωξη για ανθρωποκτονία ακολούθησαν τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και ακόμα δεν έχουν λήξει.

Επιπλέον διαβάστε για τον αστυνομικός μετά από τις πράξεις του τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο 16χρονος Ρομά τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη.

Επεισόδια έλαβαν αρχικά χώρα έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, καθώς ομάδα Ρομά είχε βάλει φωτιά σε κάδους και πετούσε αντικείμενα στα ΜΑΤ.

Διαμαρτυρία των Ρομά στην Θεσσαλονίκη για πυροβολισμό από αστυνομικό

Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία - επεισόδια

Όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, οι Ρομά ξεκίνησαν να φωνάζουν κατά των αστυνομικών ενώ ορισμένοι εξ αυτών άρχισαν να πετούν μπουκάλια, καρέκλες και ό,τι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ανταπάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να εξομαλύνουν τη συνθήκη της έντασης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share